Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2011 13:34

Ščurko stál opäť pred súdom: Celý proces sa začína odznova

Pojednávanie s bývalom hráčom hokejového klubu HC Košice Ladislavom Š. sa po takmer dva a pol roku vracia na úplný začiatok.

Ladislav Ščurko, obžalovaný z vraždy hokejového rozhodcu Mareka L. na pojednávaní trval na tom, aby sa všetky úkony a dôkazy zopakovali po tom, čo kvôli dlhodobej práceneschopnosti predsedu senátu Jána Poprockého prevzal prípad sudca Milan Husťák. 26-ročný hokejista HC Košice  je obžalovaný z obzvlášť závažného zločinu vraždy hokejového rozhodcu Mareka L. Podľa obžaloby mal Ladislav Ščurko 5. januára 2008 na odpočívadle štátnej cesty z Košíc do Prešova zavraždiť Mareka L., ktorého bodol a sekol minimálne 19-krát nožom do hornej časti tela. Pozostatky rozhodcu našli v decembri 2008 medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica. Ladislav Ščurko, ktorý sa v minulosti pred vyšetrovateľom aj pred súdom k činu priznal, na pojednávaní 14. júla 2010 vyhlásil, že skutok nespáchal a je nevinný.

Právny zástupca Ladislava Ščurka Alexander Farkašovský poukázal na nedostatky pri zadržaní jeho klienta a pri zaisťovaní dôkazov. Uviedol, že jeho klient nikdy nemal problémy so zákonom. „Na môjho klienta bol vyvíjaný psychický nátlak. Policajti mu tvrdili, že ak sa prizná k činu, okamžite ho prepustia, pritom môj klient mal vtedy v krvi 1,7 promile alkoholu, pretože to bolo tesne po oslave titulu majstra Slovenska,“  uviedol Farkašovský pre súdom. Zároveň navrhol vypočutie ďalších svedkov a požiadal o odročenie pojednávania.

Ščurko trval na tom, čo vypovedal už v predchádzajúcom procese, keď po zmene výpovede za páchateľov označil dvoch mužov, ktorých prvýkrát v živote videl na odpočívadle, kam odviezol Mareka L. v osudný deň na stretnutie. Z auta iba videl, ako bezvládneho Mareka L. muži naložili do kufra jeho auta. Jeden z nich si k nemu prisadol a prikázal mu ísť smerom na Kežmarok. Druhý z mužov ich sledoval v terénnom aute. Medzi obcami Huncovce a Veľká Lomnica sa tela zbavili. Jeho nechali žiť, pretože, ako vypovedal Ščurka, páchatelia mu povedali, že by bolo škoda hokejistu. Svoju výpoveď zmenil až v júli 2010 preto, lebo sa bál o svoj život a až po takom čase našiel odvahu brániť sa.

Od 8. novembra je Ladislav Ščurko stíhaný na slobode po tom, čo Krajský súd v Košiciach zamietol sťažnosť prokurátora proti jeho prepusteniu z väzby.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy
Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!