Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2011 12:18

Príbeh zaľúbencov na súde: Milana na slobodu nepustili!

Súd nepustil z väzby Milana I., ktorý podľa polície v byte držal priateľku proti jej vôli. Tvrdí, že priateľka mu na polícii povedala, že ho miluje.

Milan I. (35) z bratislavskej Vrakune je obvinený z obmedzovania osobnej slobody. Polícia tvrdí, že niekoľko dní v máji držal v byte priateľku Katarínu (26) zo Stavbárskej ulice a to proti jej vôli. Podľa vyšetrovateľa mladej žene niekoľko dní nedovolil z bytu odísť.

Milan I. vinu popiera a požiadal o prepustenie z vyšetrovacej väzby na slobodu. "Na polícii sa ma pri konfrontácii opýtala, či ju milujem. Ja som sa jej opýtal to isté. Povedala, že áno," tvrdil Milan v utorok na súde, ktorý rozhodoval o jeho prepustení z väzby.

Prokurátorka žiadala o predĺženie a sprísnenie väzby, pretože podľa jej názoru vo väznici mohol ovplyvniť svedka, ktorý zmenil svoju výpoveď. Obhajca obžalovaného navyše tvrdil, že polícia vypočula už vyše 20 svedkov a niekoľko mesiacov nebol urobený žiadny úkon. Sudca Milanovi väzbu predĺžil o štyri mesiace, ale podmienky väzby nesprísnil. Prokurátorka aj obvinený proti rozhodnutiu podali sťažnosť, o ktorej bude po doručení rozhodovať bratislavský krajský súd.

Obžalovaný: Svedok zjedol lyžičku

Milan I. čelí na súde obvineniam aj v ďalších kauzách. Pred rokom mu súd vymeral trest 6 rokov za ublíženie na zdraví vtedy 17-ročnej Sandre, príbuznej slovenského expolitika. Podľa obžaloby jej dával drogy, bil ju a znásilňoval. Znásilnenie ani obmedzovanie osobnej slobody sa na pojednávaniach nepotvrdilo. Súčasne mu však súd uložil protitoxikomanické liečenie. Prokurátor pre obžalovaného žiadal trest 15 rokov, obhajca oslobodenie. Krajský súd rozsudok zrušil najmä pre rozpor vo výpovediach svedkov. Išlo už o druhé zrušenie rozsudku v tejto kauze, v prvej súd neprávoplatne poslal Milan I. do väzenia na 13 rokov.

Na pojednávanie z väznice v utorok priviedli svedkyňu, ktorá potvrdila, že do bytu, v ktorom mal Milan držať Sandru proti jej vôli, priviedla dievča ona.  "Volala som to dievča, aby so mnou odišlo, ale ona tam ostala," povedala svedkyňa. Súd, ktorý pojednávanie odročil na budúci mesiac, má vypočuť ešte dvoch svedkov. O jednom z nich obžalovaný povedal, že je vo väzenskej nemocnici v Trenčíne, pretože zjedol kovovú lyžičku.

Trest za krádež prijal, ponáhľal sa na obed

Milan I. súčasne v utorok v pojednávacej miestnosti vzal späť podaný odpor voči trestnému rozkazu, ktorým mu súd vymeral 4-mesačný trest s podmienečným odkladom na jeden rok. Pred tromi rokmi v jednej z bratislavských reštaurácií zobral peňaženku s 564 eurami. "Už to skončme, od rána som nejedol, som hladný, chcem sa vrátiť do väznice," dodal Milan I.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Keď sa po vyše 2 mesiacoch vynoril z prepájacieho tunela, bol očarený...
FotoVáš Tip
Medveď, ktorý prežil v bratislavskej zoo celý život, dostal oázu: Po 27 rokoch konečne cíti pravú hlinu...
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona