Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2011 00:00 | Oprášené drámy

Oprášené drámy: Chorá školáčka chcela, aby ju matka zabila!

Mladá chorá Bratislavčanka s krikom prosila matku, aby jej pomohla, alebo ju zabila. Žena si v zúfalstve na čiernom trhu kúpila pištoľ!

Mladej, peknej slobodnej Bratislavčanke sa narodilo choré dieťa. Lekári stanovili krutú diagnózu - detská mozgová obrna v spojení s hydrocefalom, čiže vodou v hlave. "Dcére do hlavy voperovali ventil, ktorým sa odvádza nadbytočná tekutina z hlavy do inej časti tela. Starali sme sa o ňu s mamou samé, cez týždeň mama, počas víkendov ja," rozprávala v roku 1995 Bratislavčanka, ktorá sa s chorou dcérkou trápila. "Po rokoch dievčatku bola hadička z detskej hlavička do tela krátka. Aj po dvoch operáciách v zahraničí hadička zlyhala a dieťa muselo na tretiu operáciu. Po nej dostala neuveriteľné bolesti, kvôli ktorým kričala, omdlievala od bolesti a vracala. Chcela, aby som jej pomohla, alebo ju zabila. Vtedy som začala rozmýšľať, že keď zaspí, zadusím ju. Ale ako potom skántrim seba?" uvažovala nahlas nešťastná matka, ktorá si napokon u veksláka za 700 eur kúpila pištoľ. O skoncovaní so životom hovorila so svojou dcérou, ktorá mala stále ukrutné bolesti. Nakoniec matka nahriala uteráky, dcéru do nich zabalila a dala jej tabletky proti bolesti. "V duchu som si povedala, že ak jej to nepomôže, tak je koniec. A nebol!" povedala matka krátko po zlepšení zdravotného stavu svojej dcéry. Tínedžerka sa vystrábila z najťažších chorôb a po čase sa začala pohybovať na invalidnom vozíku. Matka začala podnikať a rozbehla firmu s obchodnými kontaktmi aj v zahraničí.

Pištoľ namierila na mladého muža

Život matky a jej chorej dcéry mohol nerušene plynúť nebyť nešťastnej pohovky. Pani ju potrebovala preniesť z garáže do bytu a na pomoc si zavolala mladého muža z blízkej krčmy. Ten sa však namiesto pomoci s prenášaním nábytku v byte ženy ihneď vyzliekol do slipov. "Vrhol sa na mňa, funel, páchol alkoholom, skoro som sa povracala," povedala pani, ktorá nemala síl súperiť s mohutným podnapitým chlapom. Preto zo zásuvky vybrala schovanú a takmer zabudnutú zbraň. "Chcela som ho nastrašiť a aby čo najskôr vypadol, pištoľ som natiahla. Rýchlo sa poobliekal. Ale keď bol skoro von z bytu, skočil na mňa, zbraň mi vytrhol z ruky a ušiel. Z obavy, že môže niečo vyviesť, som zavolala policajtov. Chlapa našli a pištoľ mu vzali. Policajti mu uverili, že sa do žiadnych slipov nevyzliekol. Mala som šťastie, že ma kvôli nedovolenému ozbrojovaniu potrestali iba finančnou pokutou. O pištoľ som samozrejme prišla. Aj tak som ju už nepotrebovala, dcéru som sa vtedy už dávno nechystala zabiť," dodala Bratislavčanka, ktorá je šťastná, že dráma neskončila tragédiou.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!
Predseda českej vlády Petr Fiala.
Potvrdilo sa, čo sa šepkalo už dlho: Ďalší odchod z Fialovej vlády! Končí táto ministerka