Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.11.2011 11:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Bos podsvetia zmizol: Exmanželka odmieta platiť jeho dlhy!

Zmiznutie Ľudovíta Sátora - bosa podsvetia v Dunajskej Strede rozhádalo jeho kamarátov aj rodinu.

Tento muž podľa prokuratúry stál za popravou gangu pápayovcov a polícia ho považuje za bosa dunajskostredskej mafie Medzi ľuďmi z podsvetia sa povráva, že Sátor už nie je nažive. Jeho posledná stopa je ešte z 2. decembra minulého roka. Nepotvrdené správy o jeho smrti vyvolali spory medzi Sátorovým kamarátom Čontym a jeho exmanželkou Denisou. Z priateľov sa stali nepriatelia! A rozpútal sa boj o majetok.

Som presvedčená, že Lájoš už nežije,“ tvrdí jeho exmanželka Denisa. Vzali sa pred osemnástimi rokmi, zo vzťahu sa narodila dnes sedemnásťročná dcéra. V januári 2000 sa Sátor dostal na zoznam hľadaných osôb polície. Aj počas rokov strávených na úteku bol so svojimi blízkymi v kontakte. Manželov rozviedli v roku 2008 v jeho neprítomnosti. Exmanželka ho videla naposledy vlani v októbri. Posledná stopa po Sátorovi je z 2. decembra 2010.

Asi od roku 2008 do decembra 2010 som každý mesiac nosil Denise a jej dcére peniaze. Platil som im rôzne nákupy či dovolenky,“ tvrdil Sátorov kamarát Zsolt Nagy, prezývaný Čonty. Medzi ním a Sátorom bolo silné priateľstvo. „V roku 2008 chcela spolu s Lajošom zrekonštruovať dom. Keď som sa jej pýtal, kto to zaplatí, vravela, že má peniaze od Lajoša,“ spomenul. Spolu s Denisou obchádzali stavebné spoločnosti. „Objednali sme výmenu okien, dverí, nový vykurovací systém. Nežiadali od nej žiadny preddavok. Asi sa ho báli vypýtať, lebo vedeli, koho je to žena,“ opísal Čonty. Denisa tvrdí, že je to nezmysel.

Čonty mal aj kľúče od domu. „Keď som hovorila naposledy s exmanželom, dohodli sme sa, že dom predám. Čonty na mňa tlačil, aby som mu podpísala papiere, ale bála som sa, že dcéra príde o jediné, čo jej po otcovi ostalo. Tak som Čontyho udala, že ma vydiera,“ vysvetlila. Dom chcela predať kupcovi, ktorého si sama vyberie. Vyšetrovateľ trestné oznámenie zamietol. Definitívne však rozhodne až prokurátor.

Spoločnosti, ktoré zrekonštruovali dom, začali Čontyho urgovať, aby zaplatil. „Denisa mi povedala, že peniaze nemá. Dohodli sme sa, že dom predá a zo sumy sa vyplatia dlhy,“ uviedol Čonty. Celková dlžná suma je podľa dokumentov, ktoré má Čontyho právnik, takmer 300-tisíc eur. Na základe návrhu spoločnosti, ktorá do domu dodala okná a dvere, súd vydal predbežné opatrenie o zákaze nakladania s nehnuteľnosťou, kým Denisa nevyplatí viac ako 20-tisíc eur. „Podala som ďalšie trestné oznámenie pre podozrenie z podvodu. Od ničoho nemajú papiere, Čonty tvrdil, že plnili Lájošove príkazy. A teraz zase tvrdí, že som to objednávala ja? Nedostali odo mňa dom tak sa ma pokúšajú zničiť“ dodala Denisa. O tomto trestnom oznámení tiež ešte nie je rozhodnuté.

Čonty tvrdí, že aby kamarátova dcéra neostala na ulici, dohodol s matkou známeho, aby svoju chatu v hodnote asi 100-tisíc eur prepísala na Denisinu dcéru. „Z peňazí za dom mala vyplatiť aj majiteľku chaty. Začala robiť drahoty, chcela si nechať dom aj chatu a zároveň nevyplatiť dodávateľov,“ tvrdil Čonty. „Chatu užívame už celé roky, len sme nepodpisovali žiadne papiere, ale s majiteľkou sme sa dohodli, že bude napísaná na moju dcéru a teraz ma chcú dostať aj odtiaľto,“ prezentovala svoju verziu Denisa.

Kto je kto?
Ľudovít Sátor
Polícia ho považuje za bosa dunajskostredského podsvetia. Podľa obžaloby si v roku 1999 objednal vraždu desiatich pápayovcov v bare Fontána. O rok neskôr policajtom ušiel, je na neho vydaný zatykač a policajti po ňom pátrajú. Vyšetrovateľ ho obvinil z vraždy bratov Raiszovcov.

Čonty
Zolt Nagy alias Čonty je kamarát Sátora. Práve na stretnutie s ním mali Raiszovci ísť 17. septembra 2008. Rovnako aj Andrej Reisz, ktorý čelí obžalobe z vydierania a nedovoleného ozbrojovania. Zmizol 13. novembra 2006.

Bratia Raiszovci
Prokuratúra Csabu a Szilárda obžalovala z účasti na vražde gangu Tibora Pápaya, ktorá sa stala 25. marca 1999. Do reštaurácie Fontána vtrhli traja maskovaní muži. Dvaja doteraz neznámi strelci vyšli na poschodie, kde sedeli členovia pápayovského gangu. Desať ľudí paľbu neprežilo. Prípad sa dostal na súd. Obžalovaní bratia Raiszovci však zmizli. Naposledy ich videli 17. septembra 2008. Stretnúť sa mali s Čontym. Ich telá našli v marci 2011 zakopané na pozemku v Čófte, kde polícia našla marihuanovú plantáž. Z ich vraždy vyšetrovateľ obvinil Ľudovíta Sátora.

Trestné stíhanie Raiszovcov nedávno prokuratúra zastavila, lebo sú obaja mŕtvi.
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Slováci, túto ZNÁMU aplikáciu si za žiadnu cenu nesťahujte! Predstavuje obrovské RIZIKO
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje