Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.11.2011 13:24 | Šport | Hokej

Vyhrali sme Nemecký pohár: Neunikol nám ani jeden bod!

V nedeľu nastúpili Slováci v Nemeckom pohári na svoj posledný tretí zápas proti Švajčiarsku, ktorý vyhrali 2:1.

Slovenskí hokejoví reprezentanti uspeli aj v záverečnom vystúpení na 22. ročníku Nemeckého pohára a Švajčiarsko zdolali 2:1. Po zápase kapitán Dominik Graňák prevzal v mníchovskej Olympijskej hale trofej celkových víťazov turnaja. Podľa slov generálneho manažéra Otta Sýkoru si hráči a realizačný tím rozdelia kompletnú víťaznú prémiu 20 tisíc eur.


Slovensku sa to pri trinástej účasti podarilo po tretí raz. Predtým uspel v roku 2006 v Hannoveri výber Júliusa Šuplera, prvýkrát ešte v roku 1997 vo Füssene a Mníchove mužstvo pod vedením Jána Šterbáka. Teraz do tretice v Mníchove to však bol najimpozantnejší triumf, bez straty bodu a so skóre 10:4.

V treťom zápase v mníchovskej Olympijskej hale dostal v bránke po sobotňajšej pauze opäť príležitosť Peter Hamerlík, ktorý v piatok proti USA vychytal výsledok 2:0. Slovenská obrana hrala na sedem mužov bez zraneného Richarda Stehlíka. V útoku na zápasovej súpiske chýbal René Školiak, jeho klubový spoluhráč zo Skalice Patrik Lušňák ako trinásty útočník do hry nezasiahol. V úplne improvizovanej zostave hrali Švajčiari, kde popri šestici zadákov alternovali na modrej viacerí zo 14 útočníkov.

SR - Švajčiarsko 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Góly: 44. Hossa (Mikúš), 50. L. Hudáček (Hovorka, Miklík) - 12. Pestoni (Chiesa). Rozhodcovia: Bauer, Jablukov - Hurtik, Iwert (všetci Nem.), vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 1300 divákov.

SR: Hamerlík - Graňák, Sersen, Starosta, Baranka, Kudroč, Mihálik, Mikuš - Bartovič, Kukumberg, Bakoš - Tybor, Mikúš, Hossa - Miklík, Bližňák, Haščák - Dej, Hovorka, L. Hudáček.

Švajčiarsko: Manzato (15. Berra) - Grossmann, Ramholt, Wellinger, Chiesa, Loeffel, von Gunten - Berger, Walker, Brunner - Pestoni, Monnet, Bodenmann - Plüss, Bykov, Sprunger - Rubin, Trachsler, Wieser - Schnyder, Suri.

Priebeh zápasu

Úvodná desaťminútovka Slovákom nevyšla, pôsobili v nej mdlo, Švajčiari tiež nič svetoborné nepredviedli, ale boli nebezpečnejší. V 11. minúte Hamerlík dvakrát parádne zasiahol a o minútu po ďalšej komplikovanej rozohrávke a chybe Sersena z pravej strany umiestnenou strelou otvoril skóre Pestoni.

Helvéti naďalej iskrili, mali k dobru presilovku a v nej dvakrát v ofenzívnej eufórii ponúkli góly súperovi. Hovorka i Bartovič svoje sóla vo finále riešili mimo optima a druhý menovaný si to zopakoval aj v ďalšom oslabení, keď išiel v nájazde sám dokonca s Kukumbergom. Medzitým však Hamerlíka vetrali Švajčiari, ktorým jasne patrila prvá tretina.


V druhom dejstve začali Slováci živšie, ale opäť sa museli spoliehať na brankára, ktorý eliminoval nájazd Sprungera. Súper čoraz viac hrýzol v kontrách, Hamerlík bol však pozorný, jeho tím si začal viac veriť a hru totálne ovládol. Vyrovnanie mal na čepeli Haščák, ktorý po prihrávke Bližňáka mieril dobre, ale trafil hokejku padajúceho Berru.

V tretej časti Slováci pokračovali v nápore, výborne korčuľovali, zrýchlili kombináciu a po dvoch vtipných akciách Mikúša a Hovorku obrátili stav pohotoví strelci z prvej, Hossa a Libor Hudáček. Medzitým vo svojej tretej tutovej šanci neuspel Bartovič.

Keďže Švajčiari sa nemienili podvoliť narastajúcemu slovenskému diktátu, až do konca zápasu to bol veľmi zaujímavý hokej. Hamerlík svoj tím ešte trikrát podržal, keďže jeho spoluhráči sa nevyhli zaváhaniam pri pressingu protivníka. Víťaz turnaja mal aj šťastie pri záverečnej power-play Švajčiarov.

Druhý výsledok: USA - Nemecko 1:3.

Konečná tabuľka:

1. SLOVENSKO 3 3 0 0 0 10:4 9

2. Nemecko 3 2 0 0 1 10:9 6

3. Švajčiarsko 3 0 1 0 2 6:8 2

4. USA 3 0 0 1 2 3:8 1

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Bratislava (ilustračné foto)
Váš Tip
Bratislava má ďalšiu národnú kultúrnu pamiatku: Je ňou TENTO chátrajúci objekt! Mesto ho plánuje obnoviť
Lekárka zažívala v posledných mesiacoch hotové peklo.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
A shot of a young woman standing outdoors with her arms outstretched
Po 10 dňoch prichádza ZMENA: Takéto počasie si pre nás prichystal víkend!
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Polícia zadržala vnuka obete krátko po čine. Podľa susedov nejde o žiadne neviniatko.
Krvavý kúpeľ v Dlhej nad Váhom: Zabil Marek dedka Ernesta († 67) valčekom na cesto?!
Zviera skrýval pod sakom a počas prejavu ho pustil do rokovacej sály.
Najprv prevážal guľovnicu, teraz vypúšťa holubicu mieru v europarlamente: Odborníci reagujú na Radačovského
8:48 hod. Zakrátko vyšiel a veľmi mu nebolo do reči.
Foto
Na súd s Černákom prišla aj jeho krásna priateľka Monika: Mikuláš povedal len 2 strohé slová
V koncerne VW pracoval niekoľko rokov v rámci rôznych značiek.
Foto
Jozef Kubáň prerazil vo svete automobilového dizajnu: Čínske fára bude navrhovať Slovák!