Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.11.2011 09:35 | Správy | Domáce správy

Berlusconi a Papandreu? Podľa SNS len capovia podobní Frunimu!

Z capov vraj spravili záhradníkov! Taliansky premiér Silvio Berlusconi či expredseda gréckej vlády Jorgos Papandreu patria podľa SNS pred súdny tribunál.

Na margo situácie v eurozóne to poznamenal prvý podpredseda SNS Andrej Danko, ktorý verí, že tribunál bude v budúcnosti fungovať aj pre podvody v eurozóne.

"Je šokujúce, že novým gréckym premiérom sa stala osoba (Lukas Papadimos, pozn. TASR), ktorá bola zodpovedná za prístupové procesy (stál na čele gréckej centrálnej banky v čase, keď Grécko v roku 2002 zaviedlo euro aj na základe falšovaných údajov). Z capa spravili záhradníka, veď je to človek, ktorý robil všetky štatistiky a podklady k tomu, aby Grécko mohlo prijať euro a dnes má byť tým, kto má riešiť ekonomiku tejto krajiny," zdôraznil Danko.

SNS: Nabehnú megaekonómovia z SDKÚ a budú chcieť návrat koruny

Typickým príkladom toho, ako populisti fungovali v Európe, je podľa neho aj Berlusconi. "Pre nás sú títo ľudia symbolom tých, ktorí sa neštítili brať peniaze, neštítili sa klamstiev a zavádzania svojho národa. Ľudia, ktorých si dovolím porovnať s Frunim z BMG Invest, ľudia, ktorí nepatria do tak vysokých pozícií, ale pred súdny tribunál," zdôraznil podpredseda národniarov.

Za smutné tiež považuje, že Slovensko nemá v súčasnej krízovej situácii jasnú koncepciu, ako ďalej. "Máme vážne obavy o celkový vývoj smerovania eurozóny a EÚ. Myslím si, že s kamennou tvárou nabehnú megaekonómovia z SDKÚ-DS a Smeru-SD a zrazu nám budú rozprávať, aké samozrejmé je vystúpiť z eurozóny a vrátiť sa ku korune a zabudnú na svoje vyhlásenia z minulosti. Verím, že toto si ľudia všimnú a odmenia ich za to v predvolebnom boji," dodal Danko.

Slovensko má vystúpiť z eurozóny, ale naďalej používať euro

Pre Slovensko je podľa SNS najvyšší čas začať rokovania o vystúpení z eurozóny, ale treba sa zaoberať možnosťou používania eura aj bez členstva v eurozóne. „Eurozóna speje k zániku. Ak z eurozóny vystúpime, môžeme ešte zachrániť svoj pád na ekonomické dno, ku ktorému nás môže reálne doviesť účasť na eurovale, ktorú podporili Smer - SD, Most-Híd, KDH aj SDKÚ - DS a ožobráčili tak slovenský národ na dlhé desaťročia vopred,“ povedal dnes pre agentúru SITA prvý podpredseda SNS Andrej Danko.

Podľa národniarov je paradoxom, že keď celé mesiace kritizovali európske inštitúcie, že neriešia krízu v eurozóne a EÚ nemá efektívne a účinné mechanizmy na takmer žiadny moderný problém, ktorý Európu ohrozuje - od islamizácie až po príval utečencov zo severnej Afriky, a navrhli čím skôr vystúpiť z eurozóny a zachrániť Slovensko, smiali sa SNS politici a médiá ich stanoviská ignorovali. „Náš scenár sa napĺňa. Žiaľ. Už aj v Bruseli sa nahlas hovorí o reálnom rozpade eurozóny, ak nie aj Európskej únie. SNS jasne deklarovala, že ani päť eurovalov nebude účinných ani efektívnych, lebo ekonomické dná hazardérskych krajín sú príliš hlboké,“ zdôraznil Danko.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!