Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2011 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Tomáš z Farmár hľadá ženu: Bojovali oňho ako dračice

Vyučeného automechanika Tomáša, ktorý farmárči v Sihle neďaleko Hnúšte, prihlásila do šou Farmár hľadá ženu jeho mama Anka.

Na život na farme je vraj ako stvorený. Nesmrdí mu práca ani hnoj. Rozváža sa na miliónových autách a k dokonalému šťastiu mu chýba už len žena. A tak mu na farmu priviedli hneď tri - Kristínu, Simonu a Petru. O Tomáša bojovali ako dračice.

Na farme u Tomáša, ktorý toho veľa nenavraví, vládne relatívny pokoj. Pred domom dva terénne džípy, vo dvore päť pretekárskych motoriek a obďaleč na pasienku vedľa traktora zopár vrakov áut. Na dvore spokojne sedí šteňa vlčiaka, prechádza sa zopár sliepok s kohútmi, pobehujú mačky...

Podnikavá mama

Tomáš nás privítal a ochotne nám poukazoval niečo z takmer 40-hektárovej farmy i hospodárske zvieratá. Jazdecké kone, hucule, poníky, jeden ťažný kôň, okolo dvadsať kráv a niekoľko mladých býčkov, ktoré majú vlastného pastiera. V maštali tri teliatka, v chlieve dvanásť ošípaných...

Okrem predaja zvierat na mäso, predávajú na farme aj mlieko, syry, maslo a ďalšie výrobky z mlieka. Až sa nestačíme čudovať, koľko tento mladý človek toho zvládne a ako sa asi musí obracať. Nakoniec zistíme, že veľký podiel na tom, aká je farma, má na svedomí Tomášova podnikavá mama Anka (48), ktorá ho do Farmára prihlásila. A ruku k dielu priloží aj otec Ján (51), ak práve nesedí v Podbrezovských železiarňach v žeriave. Občas prídu domov aj dvaja Tomášovi bratia Jozef (27), ktorý žije v Mladej Boleslavi a Ján (28) so ženou a deťmi z Levíc.

Závisť

„Na farme niet práce, ktorá by ma nebavila. V škole som bol priemerný žiak, ale zaujímali ma najmä autá a motorky,“ prezrádza Tomáš.

A tie zostali jeho láskou dodnes. Každú chvíľu má vraj nejaké športové auto, chváli sa. Na zimu ho predá, na jar kúpi ďalšie. „Aj keď jazdím rád a dobre, na preteky nechodím. Určite by som chcel vyhrať a to znamená aj riskovať. A to nechcem,“ tvrdí rozvážne Tomáš, ktorý sa stretáva aj so závisťou okolia. „Viete, ako to chodí na malej dedine. Tu žije len do 150 ľudí a keď vás vidia rozvážať sa na miliónových autách, tak im to bije do očí..., ale veď ja som si na ne zarobil,“ tvrdí mladý farmár, ktorému k šťastiu chýba už len mladá žena.

Špekulantky

Obec je síce malá, ale sem-tam sa nejaká dievka na vydaj nájde. Tomáš si občas zájde aj na diskotéky do neďalekého Brezna. Baby však nenaháňa. „Teraz sú všelijaké špekulantky a to mi nie je treba. Zájdem tam, keď sa nudím, posedím, kávu vypijem, porozprávam sa a idem domov,“ hovorí mladík. „Nerád tancujem,“ priznáva a dodáva, že známosti už nenadväzuje. Kedy ich však mieni nadväzovať, ak nie teraz, nepovedal. „Ja by som mal žien plno, keď zájdem na diskotéku na porsche, ale to sú všetko také zlatokopky,“ myslí si mladý farmár.
Hádky a nadávky

Záruku, že na takú Tomáš nenaďabí aj v šou, síce nemá, ale dúfa, že predsa sa len nejaká slušná a pracovitá dievčina nájde. Koľko žien sa na jeho výzvu prihlásilo, nevie, ale tých päť, s ktorými sa stretol, mu vybrala televízia. „Spomedzi nich som si vybral Kristínu z Prievidze, Simonu z Trávnice a Miriam z Bratislavy, ktorú nakoniec nahradila Petra zo Sihli.“

Ako to s každou na zábave Tomáš roztočil, sme už videli. No to, čo zostáva zatiaľ záhadou, je, ako o Tomášovo srdce žienky bojovali. Petra síce Miriam zastúpila, ale tanečnica z Bratislavy sa na farmu časom predsa len dostala a kartami poriadne zamiešala. Stala sa tŕňom v oku nielen zaľúbenej Kristíny aj Petry, ktoré sa zvodnú sokyňu rozhodli šikovne odrovnať. Vynadali jej do k****v, ale či to pomohlo, sa ešte uvidí. No a potom sa už bez hanby pustili dievčatá navzájom do seba.

Perzské masáže

Cirkus, ktorý sa na farme odohrával po príchode žien, okomentoval Tomáš nasledovne: „Strašné to bolo. Súperili, nadbiehali mi, vymýšľali perzské masáže, kúpať sa so mnou chceli vo vani, v bazéne. A aj si dovoľovali. Musel som sa v izbe zamykať. Búchali na stenu, vadili sa medzi sebou, robili somariny a intrigovali.“

Veľká láska

Hoci má Tomáš život ešte len pred sebou, v láske sa už stihol poriadne sklamať. O štvorročnom vzťahu so ženou, ktorú miloval, sa mu aj s odstupom času ťažko hovorí. „Je z Horehronia a bola mladšia odo mňa. Zoznámil nás môj kamarát. Mal som vtedy 18 rokov,“ hovorí Tomáš a s nevôľou priznáva, že spolu aj žili. „Bola červenovlasá, pekná, dobrá,“ spomína. Jeho láska mala síce vychodenú len základnú školu, ale bola pracovitá a na farme sa jej páčilo. Remeslu sa vyučiť nestihla. Hneď po základnej škole totiž otehotnela. „Keď som chcel ju, musel som chcieť aj jej dieťa. Nevadilo mi to. Bohužiaľ, po čase si aj tak našla iného a odišla,“ priznáva.

Odchod do Londýna

Po nevydarenom vzťahu Tomáš odišiel do Anglicka, kde nakoniec zostal dva roky. Zozačiatku bral každú robotu, potom sa uchytil vo firme s kvetmi, kde najskôr zametal dlážku, potom už dozeral na čistotu. Zázemie v Londýne však Tomášovi pripravili jeho rodičia, ktorí tam pracovali už rok pred jeho príchodom. Dôvodom, prečo odišli, boli peniaze. Chceli zarobiť, splatiť dlžobu a zveľadiť farmu, čo sa im aj podarilo.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť
Príspevok na zvýšenú splátku úveru na bývanie je stanovený na 75 % zo zvýšenia mesačnej splátky, maximálne v sume 150 eur
Zadlžení Slováci špekulujú s hypotékami: Dianie okolo úverov mnohých prekvapí
Primátor hlavného mesta má ambíciu  sprístupniť ročne 200 nájomných bytov.
Mapa Bratislavy sa zmení: Toto pribudne v Petržalke
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície