Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.11.2011 16:44 | Šport | Futbal

Corgoň liga: Žilina porazila Senicu a je na čele

Nitra hrala s Trenčínom bez gólov, Nitra nestačila na domáce Zlaté Moravce, keď prehrala 2:3. Ružomberok zdolal Dunajskú Stredu, Bystrica - Prešov 2:0.

MŠK Žilina - FK Senica 3:1 (3:1)
Góly: 8. Šíma (vlastný), 26., 38. Mráz (druhý z 11 m) - 22. Valenta. Rozhodoval: Horváth, ŽK: Strnad, Pavlík (obaja Senica), 2189 divákov
Zostavy a striedania:
Žilina: Krnáč - Mabouka, Štrba, Kerla, Mráz - Pečovský, Angelovič (81. Pich), Barčík, Gergel - Ceesay (86. Deza), Majtán (43. Střihavka)
Senica: Bolek - Gorosito, Pavlík (46. Pillár), Gajdošík, Šíma - Strnad (82. Wijlaars), Kóňa, Valenta, Ďurica - Piroska, Kalabiška (86. Hošek)

Šláger pod Dubňom sa začal bleskovo. Už v ôsmej minúte Žilinčania rozbehli podarený protiútok, Gergel z ľavej strany krížnym pasom našiel v pokutovom území nabiehajúceho Ceesaya, ten v tutovke síce napálil brvno, no lopta sa odrazila do obrancu Šímu a od neho do vlastnej siete - 1:0. Senica odpovedala o 14 minút neskôr. Piroska na ľavom krídle oklamal Štrbu, pohodlne odcentroval do šestnástky, lopta sa však odrazila na Valentu, ktorý čakal na hranici pokutového územia a cez brániaceho Mráza prepálil loptu až za Krnáča. Už o štyri minúty neskôr hosťujúci Strnad fauloval v tesnej blízkosti šestnástky, videl žltú kartu a nasledoval priamy kop pre domácich. Patrik Mráz krásnou strelou poslal "šošonov" opäť do vedenia. V 38. minúte sa do vápna vrútil Majtán, Pavlík ho musel faulovať a rozhodca Horváth ukázal žltú kartu aj na biely bod - penaltu bezpečne premenil Patrik Mráz. O niečo neskôr žilinské tribúny videli nepríjemné zranenie Majtána, ktorý po súboji zostal ležať na zemi s výkrikom bolesti, na nosidlách ho okamžite odniesli do kabíny, jeho ľavá ruka bola v neprirodzenej polohe.     

Žilina mala prevahu aj po zmene strán a okrem toho aj množstvo gólových príležitostí. Hneď na začiatku druhého polčasu spálil príležitosť Střihavka a po ňom Angelovič pálil iba do spoluhráča Ceesaya. O pár minút neskôr Ceesay využil Barčíkovu prihrávku, odstavil si obrancu a vo výbornej pozícii nechal vyniknúť iba senického brankára Boleka. V 64. minúte si Angelovič na pravej strane nechal loptu na svojich kopačkách, prenikol cez niekoľko hráčov a z rohu pokutového územia strieľal k bližšej žrdi, Bolek vyrážal. O dve minúty neskôr sa z opačnej strany dostal pred bránku Ceesay, snažil sa ešte prihrávať lepšie postavenému spoluhráčovi v malom vápne, ale brankár Bolek vystihol jeho úmysel a bravúrne sa hodil do prihrávky. V 73. minúte Žilina zahodila obrovskú tutovku. Senica stratila loptu vysunutá ďaleko v ofenzíve, Pečovský okamžite založil protiútok krásny pasom na šprintujúceho Angeloviča, lenže ten si obchádzal brankára Boleka a dostal sa až ďaleko mimo strelecký uhol, spätná prihrávka už nikoho zo spoluhráčov nenašla. Senica mala v druhom dejstve iba náznaky šance, v 76. minúte spadol v pokutovom území útočník Juraj Piroska, ale rozhodca Horváth zrejme poučený aj Piroskovým teatrálnym divadlo z predchádzajúceho kola nepískal. V 90. minúte ešte Barčík výbornou prihrávkou našiel dobre postaveného Gergela, no jeho strela mierila asi polmetra vedľa brány Senice. To bolo v Žiline všetko.


ViOn Zlaté Moravce - FC Nitra 3:2 (2:1)
Góly: 11., 28. Brčák, 48. Škutka (vlastný gól) - 44. Nurkovič, 73. Daiabi. Rozhodoval: ChMura, ŽK: Candrák - Kuzma, Nurkovič, Tofiloski, Hovančík. 1089 divákov.

Zostavy a striedania:
Zlaté Moravce:
Kuciak - Candrák, Janečka, Majerník, Chren - Pavlovič - Orávik (77. Pavlenda), Babic (46. Kuračka), Paur, Hruška - Brčák (71. Hodek)
MFK Košice:
Tofiloski - Tóth, Kavka, Šinglár, Čonka - Karaš (39. Nurkovič), Kuzma (60. Skvašík), Hovančík, Viazanko - Diabi (81. Novák), Škutka

Domáci s vetrom v chrbte začali aktívne. Už v 3. min na Brčákovu spätnú prihrávku si nabehol Hruška, ale jeho tečovanú strelu Tofiloski kryl. Úvodný gól zápasu priniesla 11. min, keď prudký center Chrena našiel na hranici malého vápna nekrytého Brčáka, ktorý nedal košickému brankárovi šancu. V 27. min sa vo výbornej pozícii ocitol Babic, ale sám zoči-voči Tofiloskému namieril len do košického gólmana. Skóre sa opäť menilo v 28. min, keď na Orávikov center si vyskočil Brčák a hlavou zblízka upravil na 2:0. V týchto chvíľach domáci na ihrisku dominovali. Po polhodine hry sa ocitol sám pred brankárom hostí Hruška, ale namieril len do jeho nôh. V 38. a 41. min sa do dvoch gólových šanciach dostal Pavlovič, ale ani v jednom prípade nenamieril medzi žrde. Trest prišiel v 44. min, keď po ľavej strane unikol Viazanko, lopta sa dostala až pred striedajúceho Nurkoviča, ktorý hlavou pohodlne znížil na 2:1.

Druhé dejstvo začalo pre hostí nešťastne. V 48. min Hruška rozohral štandartnú situáciu a Orávikovu prudkú centrovanú loptu Škutka nešťastne umiestnil do vlastnej brány. O osude zápasu mohol definitívne rozhodnúť v 57. min Hruška, ktorý si nabehol na dlhý pas Orávika, ale Tofiloski včasným vybehnutím situáciu zachránil. Hostí vrátil do zápasu v 73. min Diabi, ktorý nekompromisne poslal Čonkov center za Kuciakov chrbát. V 82. min si na Hruškov roh vyskočil Pavlovič, ale loptu z jeho hlavy zastavilo brvno košickej brány. V závere domáci ustrážili jednogólové víťazstvo, aj keď šancí mali na dva zápasy.


FC Nitra - AS Trenčín 0:0
Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Šimončič, Sloboda, Gajdoš, Tóth - Mazán, Horváth, Peltier, Čogley, Hlohovský, 1350 divákov

Zostavy a striedania:
Nitra: Chudý - Kaspřák, Tóth, Kolmokov, Harbuľák - Kolár (60. Gajdoš), Hodúr (76. Šimonek), Držík, Šimončič, Sloboda - Mikúš (66. Rák)
Trenčín: Volešák - Čogley, Godál, Kleščík, Holúbek - Peltier, Štefánik (74. Hlohovský), Horváth, Mazán - Salinas (83. Ďuriška), Depetris (57. Malec)

Pod Zoborom sa stretli tabuľkoví susedia a Nitra po 8 zápasoch bez víťazstva potrebovala konečne získať tri body v súboji s Trenčínom, ktorý vonku ešte nezvíťazil. Domáci začali aktívne, v 11. minúte to z 25 metrov vyskúšal Sloboda, lopta pred brankárom Volešákom zaplávala a od brvna sa odrazila na bránkovú čiaru a späť do ihriska. V 14. minúte mala Nitra štandardku z 18 metrov, no Mikúš prestrelil múr aj bránku. V 19. minúte sa na druhej strane oprel do lopty Štefánik a brankár Chudý s námahou vytesnil nad bránku. Peknú akciu predviedli domáci v 35. minúte. Kolár si obhodil Holúbeka, loptu posielal na voľného Hodúra, no Volešák jeho úmysel vystihol. V 41. minúte mali štandardku Trenčania, avšak Salinas gólmana Nitry neprekvapil.

Po zmene strán sa v prvej sľubnej šanci ocitol Salinas, ktorý po Horváthovej strele hlavou len tesne minul bránku Nitry. Na druhej strane pekne prenikol Sloboda, vysunul Kolára, avšak tomu prelobovanie trenčianskeho brankára nevyšlo. V 72. minúte sa predviedli legionári v drese hostí. Salinas centroval a Peltier zakončoval nožničkami. Desať minút pred koncom to z 30 metrov skúšal Gajdoš a Volešák musel vytlačiť na roh. Gajdoš zakončoval aj v 86. minúte, no jeho strele zvnútra 16-tky našla brankára hostí pripraveného. V bezgólovom zápase zaujala štatistika žltých kariet, keďže všetkých 9 udelil hlavný rozhodca v druhom polčase.


Dukla B. Bystrica - Tatran Prešov 2:0 (1:0)
Góly: 13. Jakubko, 90+. Rejdovian. Rozhodca Valášek, ŽK: Pančík, Kupčík - Piter-Bučko, Petráš, Diviš, ČK: 75. Petráš po druhej žltej za faul na Jakubka, 860 divákov.

Dukla B. Bystrica: Belic - Pančík, Kupčík, Gyömbér, Hučko - Rejdovian, Hlinka, Považanec (78. Faško), Ľupták (90+. Brašeň) - Jakubko, Uškovič (63. Bažík)

Tatran Prešov: Diviš - Kolbas, Piter-Bučko, Petráš, Krob - Krajník - Pribula (46. Guba), Macko (83. De Oliveira), Adam (46. Katona), Papaj - Bernardo

Prvý polčas bol v znamení obojstrannej ofenzívy a akéhosi slovenského totálneho futbalu. Keď sa útočilo, tak poriadne a keď bránilo, tak aj s deviatimi hráčmi, nikto za za to nehanbil. Účel svätil porstriedky, ako hneď na začiatku, keď Piter-Bučko videl žltú kartu po faule na Jakubka. Domáci kanonier bol najväčšou hrozbou, Prešovčania si jeho kvality uvedomovali, no napriek zvýšenej ostražitosti ho neubránili. V 13. min Pančíkov dlhý krížny center padol Jakubkovi rovno na hlavu a keďže ju vytočil tým správnym smerom, brankár Diviš sa márne dosahoval za loptou. Prešovčanov gólový úder nezlomil, pokúšali sa niečím Duklu prekvapiť, vynútili si aj miernu prevahu, no v zhustenej obrane uviazli vždy ako muchy v pavučine. Nedarilo sa im ani strelecky z väčšej diaľky, v 14. min Macko vyskúšal Belicov postrel, pridal sa aj Bernardo, nepresne Kolbas, no boli to strely, ktorým chýbala väčšia razancia a lepší smer. Najväčšiu šancu Prešovčanov spálil v 37. min po závare Adam, brankár Belic už bol bezmocný, a tak záchranný pás vhodil do strely svojím telom Gyömbér a zabránil takmer istému gólu.

Dukla hrala mimoriadne pozorne a aj efektívne, na bránku Diviša vyslala pramálo striel, v 11. min tesne minul prvú žrď Pančík, a to bolo všetko, čo stálo za polčasovú zmienku. Po zmene strán úsilie hostí zintenzívnelo, čo však bola aj dobrá voda na mlyn domácim. V 58. min Považancov únik skončil na nohách vybehnutého Diviša a vzápätí netrafil prázdnu bránku Uškovič. O dve minúty neskôr sa Uškovič rútil sám na bránku, dlho zameriaval strelu, až ju nakoniec poslal do ruky Diviša. Aj spolupráca Rejdoviana s Jakubkom si pýtala v 68. min presnejšie zakončenie a mohla zlomiť odpor Prešovčanov. Od 75. min si hostia zminimalizovali šancu na vyrovnanie, 'zuby' si na Jakubkovi vylámal Petráš, vyslúžil si za ďalší faul druhú žltú a následne aj červenú kartu. Aj keď v závere pôsobila Dukla s obavami o výsledok chaoticky, chudobné víťazstvo si už ustrážila a nakoniec ho aj v nastavenom čase po akcii Faška a strele Rejdoviana aj prikrášlila.


MFK Ružomberok – FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (1:1)
Góly: 25. P. Maslo, 75. Serečin, 77. Skalák - 4. Delarge. Rozhodoval: Smolák, ŽK: Struhár, Delarge, Konečný, Kováč (všetci DAC), ČK: 66. Delarge (DAC), 1654 divákov

Zostavy a striedania: Ružomberok: Hrdlička – P. Maslo, Huber, Greššák, Jurkemik – Skalák (84. Š.Pekár), A. Sloboda, Jur. Vavrík 69. Serečin), Ďubek – Hoferica (89. J. Chovanec), Masaryk Dunajská Streda: Kováč – Obert, Struhár, Konečný, Zs. Németh – Boya (83. Lenárth) – Helísek, Hílek, Čorič (87. Tomčák), Kabele 63. Matúš) – Delarge

Prekvapujúci úvod, v 4. minúte domáci Huber zle odvrátil loptu hlavou, tá sa dostala k Delargemu, ktorý sa ocitol sám pred brankárom Hrdličkom a rutinérsky otvoril skóre. Domácim chvíľu trvalo, kým sa z tohto šoku začali dostávať. Postupne prevzali iniciatívu a jej prvým výsledkom bola v 18. minúte. Greššákova hlavička do stredu brány, kde stál Kováč. V 25. minúte Liptáci vyrovnali, na Slobodov center si veľmi dobre vyskočil P. Maslo. V 53. minúte Delarge P. Masla i Jurkemika, Hrdlička mu ale tutovku reflexívne zneškodnil. V 66. minúte prišiel dovtedy nebezpečného Delargeho skrat, keď okatou rukou poslal loptu do ružomberskej siete. Futbalista z Konga bol "odmenený" žltou kartou, v poradí druhou a tak videl i červenú. V 75. minúte Serečin zobral zodpovednosť na seba, sám si pripravil výhodnú streleckú pozíciu a z 25 m trafil šibenicu. O dve minúty na to podobným spôsobom si Kováča "vychutnal" Skalák, takisto perfektne trafil šibenicu. Od vylúčenia Delargeho, už bolo na ihrisku len jedno mužstvo a dva jeho rýchle góly rozhodli o zápase, ktorého osud bol dovtedy na vážkach.

 

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!
Napravo: Toto je posledná fotografia, na ktorej je miliardár zachytený pred zmiznutím.
Foto
Nemeckého miliardára vyhlásili za mŕtveho: Je všetko inak?! Vyšetrovanie vedie k prekvapivému odhaleniu
Vo filme dýchal na krk malému Kevinovi, ktorý si v mene otca sám objednal hotelovú izbu
Foto
Herec z filmu Sám doma po mŕtvici takmer nevychádza von: Najväčšiu neresť si neodpustí ani na vozíku
Knight Rider: Kitt (1982 Pontiac Trans-Am)
Foto
Vždy ste túžili po tátošovi z Knight Ridera či Batmana? Reálne trhanie asfaltu by vás vyšlo pekne draho!
O pohodlie havkáčov sa postará vyškolený personál.
Cestovanie so psom môže byť problémom: Spoločnosť našla riešenie! Havkáči sa budú mať ako v bavlnke
(ilustračné foto)
Muž, ktorý útočil mačetou v knižnici na Ekonomickej fakulte bol zneškodnený: Polícii bol páchateľ známy