Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.08.2011 13:30 | Šport | Futbal

Futbalisti chcú byť pekní: Pozrite sa, ako vyzerajú ich nové dresy

Futbalové tímy Anglicka, Španielska i Talianska sa predvádzajú, kto bude vyzerať krajšie. Na novú sezónu majú pripravené nové dresy.

Juventus Turín v ružovej a s obrovskou hviezdou na hrudi!

Futbalisti Juventusu Turín majú teraz dresy majú ako popové hviezdy, alebo gymnasti. Futbalový Juventus zrejme predbehol dobu. Predstavil nové dresy a v celku extravagantné. Ružové a s veľkou hviezdou na hrudi.

Základná sada je urobená tradične v čiernobielych pruhoch – bianconeri. Ale v prípade nových dresov sa môže stať, že sa „Stará dáma“ oblečie do mladistvého vzhľadu a vyrazí na ihrisko ako do kabaretu. Alebo ako pojašená dorastenka. Posúďte sami, ako sa vám páčia...

„Je to moderný, agresívny štýl,“ povedal Leo Bonucci. Má pravdu, niekdajšia ružová verzia mala umiernenejší odtieň. „Predurčuje nás do úlohy šampiónov,“ pridáva sa Claudio Marchisio.


Nové dresy Barcelony: Zebry a rozhodcovia

Novú kolekciu predstavili ako modeli kapitán Carles Puyol a útočník Pedro Rodriguez.

Domáca verzia dresov samozrejme zostala verná kombinácii vínovej a modrej farby. Novinkou však je, že sa obe farby vedľa sebe striedajú v tenkých pruhoch – červených je rovných jedenásť! Takýto zebrovitý dres Barcelona nikdy v histórii nemala, ale veď všetko je raz po prvýkrát.

Zaujímavý detail sa skrýva na límci, kde sa skvie katalánsky nápis „Tots unit fem força“, čo znamená „Spoločne sme silní.“

Ešte extravagantnejšia bude hosťujúca sada dresov Barcy, na ktorých bude dominovať sýto čierna farba evokujúca tradičný kroj futbalových rozhodcov.

Spoločne s šedými grafickými prvkami má odkazovať na katalánskou vlajku Senyera.


Červení diabli zmodrali: Manchester United bude mať retrodresy

Modrá už v Anglicku nebude výsadou len Chelsea a Manchestru City. Aspoň pri zápasoch na ihriskách súpera ju bude uctievať i ďalši uchádzač o titul – Manchester United. Súbor z Old Trafford sa pri výrobe hosťujúcej sady dresov inšpiroval svojou históriou.

Dnes sa to zdá takmer neuveriteľné, ale sýto modré dresy na sebe mali futbalisti Manchestru United pri niekoľkých slávnych triumfoch. Stačí spomenúť dva za všetky – víťazstvo v Anglickom pohári 1948 a predovšetkým zisk PMEZ (dnes Liga majstrov) v roku 1968.

V súčasnej verzii je námorná modrá kombinovaná s čiernou do vodorovných pruhov, ktorých je na drese jedenásť. Rovnako ako hráčov na ihrisku.

Ani horizontálne pruhy nie sú na dresoch ManU ničím novým. Ich hosťujúce dresy ozdobovali už v rokoch 1932 – 1939. Vtedy boli ale v červenej a bielej farbe.

Rovnako ako dresy ostatných klubov, ktoré vybavuje firma Nike, sú samozrejme i tieto vyrobené z recyklovaných PET fliaš a výrazne tak prispievajú k zlepšeniu životného prostredia. Na výrobu jedného dresu ich treba rovných trinásť, celkovo sto miliónov. Navyše to znamená trinásťpercentnú úsporu energie pri výrobe.

 

Niekto to rád červené: Také sú domáce dresy United

Okrem zmeny hosťujúcich dresov, zmenil Manchester United i domáce. Jeho súperi budú mať v nasledujúcej sezóne často červeno pred očami. Práve takú farbu budú mať totiž dresy Red Devils v nadchádzajúcom ročníku.


Nové dresy anglického šampióna však nie sú zďaleka tak revolučné ako napríklad barcelonské. Naopak odkazujú na tradíciu a histórii slávneho klubu. Tradičná červená kúsok stmavla, iná oproti súčasnému stavu je i časť v okolí krku. Zmizne takmer golfový límec, ktorý nahradí biely okraj s čiernym pruhom.

Ako pripomína firma Nike, oficiálny dodávateľ vybavenia pre klub z Old Trafford, ide o odkaz na prvok, ktorý ozdoboval dresy v legendárneho tímu minulosti, vrátane tých z rokov 1977 a 1985, kedy United vyhrali FA Cup, a z roku 2008, kedy zverenci Alexe Fergusona panovali Lige majstrov i Premier League.

Z rubu klubového znaku, na vnútornej strane dresu, je vidieť pre zmenu nápis "Relentless" – "Nesmrteľní" – ktorý má vyjadrovať filozofiu klubu.

Trenky i štucne z domácej kombinácie si zachovávajú svoju tradičnú farbu – bielu, respektíve čiernu. Celá sada je o trinásť percent ľahšia než tá súčasná, takže hráčom United by to malo behať ešte lepšie.

Autor: Blesk.cz, Čas.sk, mš

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu