Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2011 08:12 | Šport | Futbal

Novým trénerom Slovana je Weiss, Jarolím ide do Ázie!

Slovenský futbalový klub Slovan Bratislava sa dohodol na ukončení spolupráce s trénerom Karlom Jarolímom.

Vo funkcii ho vymení Vladimír Weiss. Reprezentačný tréner Slovenska povedie "belasých" už aj v nedeľňajšom derby proti Spartaku Trnava na Pasienkoch.

Český odborník Jarolím dostal od vedenia slovenského majstra povolenie odísť, resp. prijať ponuku saudskoarabského klubu Al Ahli. Rokovanie prebehlo v piatok večer. "Trénerovi Jarolímovi sme umožnili odchod do saudskoarabského klubu Al Ahli po vzájomnej dohode. Hľadali sme náhradu a vyšiel nám najlepšie Vlado Weiss, ktorý má ku klubu blízko. Umožňuje mu to aj zmluva so Slovenským futbalovým zväzom. On sa netajil tým, že by rád bol opäť v každodennom futbale. Mužstvo už povedie aj v nedeľňajšom zápase s Trnavou a následne aj proti AS Rím. Bližšie podrobnosti dohody ešte nie sú vyriešené, bude záležať aj na slove majiteľa klubu, ale v tom nebude žiadny problém," povedal TASR generálny manažér Slovana Petr Kašpar.

Pokračovanie v kariére v Ázii potvrdil aj sám Jarolím. "So Slovanom sme sa na rozviazaní zmluvy dohodli rýchlo. Prebehlo to v pohode, niečo malé za mňa chceli, ale nebolo to nič dramatické. Dohodli sme sa," citoval ho český portál isport.blesk.cz. Bývalý kouč Slavie Praha by mal údajne v novom klube zarobiť až 37 miliónov českých korún ročne.

V rozbiehajúcej sa sezóne slovenskej Corgoň ligy 2011/2012 ide už druhú trénerskú výmenu. Ešte pred prvým kolom po vyradení MŠK Žiliny islandským Reykjavikom musel odísť spod Dubňa český kormidelník Pavol Hapal, ktorého nahradil Ľubomír Nosický.

Jarolím zasadol na lavičku "belasých" v októbri 2010, keď vystriedal odvolaného Jozefa Jankecha. S tímom získal majstrovský titul aj triumf v Slovenskom pohári. Päťdesiatštyriročný kouč pred Slovanom pôsobil v Slavii Praha, ktorú doviedol k dvom českým titulom v rade i účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov v sezóne 2007/2008. V roku 1998 vyhral anketu o najlepšieho českého trénera, skúsenosti má aj z francúzskeho Štrasburgu. Po Dušanovi Uhrinovi st. bol druhým Čechom na lavičke Slovana v ére samostatnosti.

Vladimír Weiss má skúsenosti z klubového pôsobenia z Artmedie Petržalka, ktorú v sezóne 2005/2006 priviedol do skupinovej fázy Ligy majstrov. Trénoval aj v Rusku Saturn Moskovskú oblasť. Najväčší úspech sa mu podaril s reprezentáciou Slovenska, s ktorou postúpil na finálový turnaj MS 2010 v JAR a tam po vyradení Talianska v základnej skupine aj do osemfinále.
Majiteľ Slovana Ivan Kmotrík sa v súvislosti so snahou angažovať Weissa stretol aj s prezidentom Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Jánom Kováčikom. "Výsledkom ich stretnutia je dohoda, že Vladimír Weiss bude popri reprezentačnom tíme trénovať aj tím aktuálneho slovenského majstra. Táto dohoda je v súlade so zmluvou, ktorú má Vladimír Weiss uzavretú so SFZ a zároveň v súlade s jeho želaním pracovať s hráčmi na dennodennej báze," píše sa v oficiálnom stanovisku SFZ.

prehľad trénerských zmien v CL 2011/2012:
MŠK Žilina:
Pavel Hapal - Ľubomír Nosický
Slovan Bratislava:
Karel Jarolím - Vladimír Weiss

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a ruský minister obrany Sergej Šojgu
Ľadové slová ruského ministra! Silný odkaz pre Západ: Takýto máme PLÁN
Pestovatelia zo sadu Dobrý ježko zachraňovali úrodu.
Abnormálne teploty zamávali s prírodou: Spozorované úkazy spravia farmárom vrásky na čele
Vo vozidle museli vysať zeminu, zvyšky jedla aj iné nečistoty
Foto
Veľký test vysávačov do auta! Ktorý sa najviac oplatí? Tu sú výsledky
Kréta je obľúbenou dovolenkovou destináciou Slovákov.
Na gréckom ostrove prebieha najväčšie cvičenie: Desivý scenár!
Aerial drone view of Ruoholahti area, summer, sunset in Helsinki city
Tento jav v Helsinkách už neočakávali: Hovoria tomu takatalvi