Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.08.2011 12:39 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Dobodaná spisovateľka († 44): Muž ma 11 rokov znásilňoval!

V stredu večer bola v Brne zavraždená známa česká spisovateľka, autorka románov pre ženy Simona Monyová († 44).

Podľa polície je z vraždy podozrivý jej manžel Boris. Motív zatiaľ nie je známy, vyšetrovanie je ešte len na začiatku. Hovorí sa o partnerských problémoch.

Vražda sa stala v noci na štvrtok v ich rodinnom dobe v Brne Obřanoch. Polícia celú noc prípad vyšetrovala. Na mieste bol zadržaný manžel spisovateľky, ktorý bol prevezený do nemocnice. Sám mal na tele aj niekoľko zranení. "Zisťuje sa povaha jeho zranení. Je tu dôvodné podozrenie, že si ich mohol spôsobiť sám, " povedala pre Blesk.cz juhomoravská policajná hovorkyňa Petra Vedrová.

Presné okolnosti smrti spisovateľky určí až súdom nariadená pitva. "Motívom boli zrejme osobné vzťahy medzi manželmi," povedal serveru Deník.cz zástupca vedúceho odboru všeobecnej kriminality Luděk Blahák.

Po spisovateľke zostali tri deti vo veku 7, 18 a 20 rokov. Dve mala z prvého manželstva, najmladšie zo vzťahu s Borisom I.. "Z vraždy je podozrivý jej manžel. Hrozí mu za to až 25 rokov väzenia," povedala Blesk.cz Vedrová.

Manžel ju 11 rokov bil a znásilňoval

Podľa informácií českého servera novinky.cz mal Monyovú 11 rokov biť a znásilňovať jej vlastný manžel. Serveru to prezradil Monyovej kamarát Richard Sacher. Hrôzostrašné na celej situácii je aj jeho tvrdenie, že Boris Ingre ju znásilnil aj pred očami jej syna: "Simona mi niekoľko ráz hovorila o hrôzach, ktoré sa dejú u nich doma. Povedala mi, že ju manžel dokonca znásilnil pred očami jej najmladšieho syna. Vraj sa jej vyhrážal tým, že ju zavraždí."

Tiež pre novinky.cz potvrdil, že spisovateľka v posledných mesiacoch niekoľko ráz ležala v nemocnici, nikdy vraj však nehovorila o nejakej chorobe. Mohla sa tak pokojne stať aj obeťou domáceho násilia.

Problémy dvojice podľa slov jej kamaráta vyvrcholili, keď do domu spisovateľky vtrhli exekútori kvôli dlhom jej manžela. Nakoniec ho musela nechať z domu vyhodiť, aby sa ho zbavila. Jej dom aj potom strážila ochranka.

Kto bola Simona Monyová († 44)

Spisovateľka Simona Monyová sa narodila 17. marca 1967 v Brne. Živila sa ako spisovateľka na voľnej nohe. Bola matkou troch synov. Po nevydarenom prvom manželstve, z ktorého mala prvých dvoch synov, sa v roku 2003 znovu vydala za svojho neskoršieho vydavateľa Borisa I.. Spoznali sa pri nakrúcaní televízneho programu Tvár v regionálnej brnenskej televízii.

974708:fullwidth:true:true:true

Monyová je autorkou desiatok populárnych kníh. Podľa jednej z obľúbených kníh bol vlani Českou televíziou Brno natočený rovnomenný film Tchýně a uzený v hlavných úlohách s Martinom Trnavským, Sandrou Novákovou, Jitkou Švancarovou a Libušou Švormovou.

Manžel o nej spieval ódy ...

"Je neuveriteľne pracovitá. Kým mnohé ženy nedokážu zastávať pri veľkom pracovnom vyťažení rodinné funkcie, Simona ich zvláda na sto dvadsať percent. Zastáva totiž tradičné rodinné hodnoty a rozdelenie mužských a ženských rolí," tak o nej manžel hovoril ešte v máji tohto roku v rozhovore pre týždenník Sedmička. Čo do predaja titulov bola po Michalovi Vieweghovi druhým českým najčítanejším autorom.

Monyová si vďaka svojmu ironickému štýlu vyslúžila medzi kritikmi prezývku Viewegh v sukniach. Za svoj život napísala 26 kníh. Medzi jej najznámejšie knihy patrí Tchýně a uzený, Opiju tě rohlíkem, Konkurz na milence. Jej poslednou knihou bola Srdceboly.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Izraelský minister hrozí demisiou: Toto je dôvodom!
Foto
Slováci žiadne prekvapenie nedopustili: Dvojgólovým hrdinom Hudáček!
Cyklistické preteky Okolo Slovenska si vyžiadajú dopravné obmedzenia.
Vodiči pozor! Tomuto úseku sa vyhnite: Budú sa tu konať cyklistické preteky
Počet palestínskych obetí vojny v Pásme Gazy od 7. októbra prekročil 30.000.
Tragický postup Izraela: V Pásme si vyžiadal desiatky obetí a zranených
Foto
Golonka o spore so Šťastným: Vyhral som súd, doteraz sa neospravedlnil
V Indii platí výstraha: Teplo si už vyžiadalo viaceré obete!
Iránska držiteľka Nobelovej ceny za mier Narges Mohammadíová.
Laureátka Nobelovej ceny sa postaví pred súd: Obvinená je z propagandy?
(ilustračné foto).
Vírus vtáčej chrípky sa potvrdil v zaľudnenej metropole: Ako znížiť hroziace RIZIKO?
Pavol Regenda skóroval tri sekundy pred koncom prvej tretiny.
Foto
Francúzsko - Slovensko ONLINE: Sledujte zápas MS v hokeji
Foto
Známe tváre prišli podporiť Slovákov na MS: Dorazil exfarmár alebo syn futbalovej legendy
42-ročná Yaya DeCloud sa narodila 14. decembra 1981.
Foto
Vodca sekty unášal a znásilňoval ľudí: Neuveriteľné, čo po tom všetkom povedala jeho dcéra
V Ostrej Lúke sa konali veľkolepé oslavy: Uctili si Štúrovu životnú lásku!