Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
29.07.2011 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Katastrofálne čísla sledovanosti: STV padá na dno!

Zlúčenie rozhlasu a televízie malo priniesť obrovské zmeny. Zatiaľ sa ich však diváci nedočkali a Slovenská televízia sa v sledovanosti prepadá na úplné dno.

Na krk jej už dokonca dýchajú oveľa mladšie kanály TV Doma a JOJ Plus. Čo na to hovoria kompetentní zo zlúčenej RTVS? Biedne čísla sledovanosti v Slovenskej televízií vyrážajú dych. Jednotku si v posledných týždňoch zapne len niečo vyše osem percent ľudí, ktorí v tej chvíli sedia pri televízoroch, čo je historické minimum! Sledovanosť STV len minimálne zachraňujú športové prenosy, pre ktoré diváci prepínajú z iných kanálov práve na STV. Verejnoprávna televízia odmieta zverejniť konkrétne čísla sledovanosti, no podľa informácií Nového Času v cieľovej kategórii 12+ sa len s ťažkosťou pohybuje sledovanosť nad 100 000 divákov.

Verejnoprávna televízia pre úsporný rozpočet nemá peniaze na poriadne zahraničné seriály a už vôbec nie na nakrúcanie väčšieho počtu kvalitných vlastných relácií. Kompetentní z Mlynskej doliny sa vyhovárajú, že dôvodom mizernej sledovanosti je najmä prechod z analógového na digitálne vysielanie. „Negatívny vplyv na sledovanosť STV má aj rozšírenie satelitného príjmu. To znamená, že v porovnaní s minulosťou má oveľa viac domácností prístup k veľkému množstvu rôznych televíznych staníc,“ tvrdí hovorca RTVS Richard Šümeghy a dodáva: „Dôležitým faktorom, ktorý sa negatívne odrazil na sledovanosti, je úsporný rozpočet a vysoký dlh, ktorý RTVS zdedila po Slovenskej televízii.“

Ministerstvo kultúry reaguje diplomaticky. „Rozhlas a televízia Slovenska má nastavené mechanizmy oprávňujúce manažment a Radu RTVS konať tak, aby vysielanie televízie podľa možností čo najskôr splnilo očakávania verejnosti,“ povedala Novému Času hovorkyňa ministerstva kultúry Eva Chudinová. V poslednom období odlákali verejnoprávnej televízii divákov najmä TV Doma a JOJ Plus, teda dvojky komerčných televízií.

Hoci tak ako v prípade STV aj ich program je zložený vo veľkej miere z repríz, ony na rozdiel od STV doslova lámu svoje rekordy sledovanosti. Zástupcovia RTVS sa zatiaľ o budúcich krokoch na zvýšenie sledovanosti nechcú vyjadrovať, ale podľa ich tvrdení si súčasné čísla udržia a dokonca pôjdu hore. Budú však mať čo robiť, pretože komerčná konkurencia sa im aj naďalej chystá tvrdo šliapať po krku.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Premiér Veľkej Británie David Cameron
Británia neberie extrémistické skupiny na ľahkú váhu: Jasné vyhlásenie Camerona, ohrozujú mier!
Lucy Sutton-Hesford
Foto
Žena sa rok po manželovej smrti znovu vydala: Ani vo sne vám nenapadne, koho si vybrala
(ilustračné foto).
Rus má svoj osud spečatený: Za protivojnové činy ho postihne tvrdý trest!
SMSka
Chodia vám podozrivé SMS správy? TOTO si všimnite, predídete tak veľkej škode!
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Plamene pohltili závod na spracovanie kovov: Zásah vyše stovky hasičov a varovanie pre obyvateľov!
Ilustračné foto
Poplach na škole v Česku: Muž násilne vtrhol do budovy! Neuveríte, ako ho polícia dolapila
(ilustr. foto)
Pri opaľovaní to nepreháňajte! Šokujúce, čo sa deje v našom tele: Na TOTO si dávajte veľký pozor
(ilustračné foto)
Ruské kybernetické útoky na Nemecko a Českú republiku: EÚ aj NATO reagujú!
Policajti na mieste našli auto mimo vozovku v poli, prevrátené na streche.
Mladícka nerozvážnosť dopadla katastrofálne: Prevrátené auto na streche! Jedna z osôb je v kritickom stave
Ruský prezident Vladimir Putin.
Nemecko tvrdí, že odhalilo PLÁN Ruska! Strašné, čo pripravovali na TOMTO území: Spomína sa aj Česko
Podpredseda vlády a minister obrany SR Robert Kaliňák (Smer-SD).
Robert Kaliňák poďakoval španielskej ministerke obrany: Takto to súvisí s NATO
(ilustračné foto)
Úrady zvýšili stupeň ohrozenia na MAXIMUM: Takmer 10-tisíc obyvateľov príde o domov!