Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.07.2011 00:00 | Správy | Domáce správy

Celebrity o útulkoch: Nechutné praktiky záchrancov zvierat

Už aj slávne osobnosti majú toho dosť. Séria článkov o praktikách v útulkoch, ktorú spustil prípad Pavla Gmittera, má ohlas aj u slovenských celebrít.

A aj tých, ktoré dokonca sú tvárami Slobody zvierat. Už niekoľko dní upozorňujeme na záhadné miznutie psov z útulkov a nezodpovedané otázky zo strany inštitúcií, ktoré majú podľa svojich stanov zvieratá chrániť. Zlatica Puškárová, Erika Judínyová, Jana Hospodárová či speváčka Zdenka Predná a herec Juraj Slezáček, ktorí donedávna svietili na bilbordoch Slobody zvierat, sú z toho, čo sa deje, v šoku. Herečka Kristína Farkašová sa dokonca o podivných praktikách presvedčila na vlastnej koži!

Moderátorka Jana Hospodárová (35)

967415:gallery:false:false:true

Z celej situácie som zhrozená. Za svojich 35 rokov som sa nestretla s toľkými arogantnými klamstvami, ako nachádzam na stránke Slobody zvierat, či počúvam v ich vyjadreniach v médiách. Počty zachránených či kastrovaných zvierat, informácie o údajných komfortných prevozoch do Nemecka alebo uvádzaná dobrá starostlivosť o zvieratá vrátane veterinárnej sú nepravdivé, ale veď papier znesie všetko! Nestretla som sa ani s takým bezočivým jednaním s ľuďmi. S nádejou čakám, že si to konečne všimnú kompetentní zo štátnej veterinárnej správy a verejnosť pochopí, že nikto z nás si nemá prečo vymýšľať.

Moderátorka Erika Judínyová (40)

967423:article:false:false:true

Naša legislatíva by mala vyzerať úplne inak, najmä čo sa týka týrania zvierat. Zviera je predsa živý tvor, ktorý tiež cíti, má srdce a svoje pocity tak ako človek, preto s ním aj tak treba nakladať! Konečne by tu mal byť niekto, kto sa tých zvierat reálne zastane.

Herec Juraj Slezáček (68)

967422:gallery:false:false:true

Musím poznať aj jednu, aj druhú stranu, aby som mohol zaujať konkrétne stanovisko. Trošku ma to celé zaráža, pretože som súčasťou Slobody zvierat a je mi to ľúto.

Speváčka Sisa Sklovská (45)

967425:article:false:false:true

To je pre mňa ako vážneho ochrancu zvierat hrozné, niečo také počuť, že ešte aj so zvieratami sa kšeftuje. Je mi veľmi ľúto tých zvieratiek, lebo zatiaľ nedokážeme povedať, kde asi končia. Ak ich predávajú a žijú, ešte aspoň to, ale ak si ich niekto servíruje na stôl...?! Aj to je možné v dnešnej dobe, lebo už aj to som počula.

Speváčka Zdenka Predná (27)

967426:article:false:false:true

Ja som síce tvárou, ale nebojujem za Slobodu zvierat, ale za tú kampaň. Netrvala som na tom, aby dali preč moje plagáty, lebo za tým si stojím, chcem, aby si ľudia psíkov z útulkov adoptovali. O probléme som počula, zrejme sa stalo niečo vo vedení a zvrtlo sa to zlým smerom. Som však veľmi rada, že sa to začalo riešiť. Dúfam, že ľudia nestratia vieru v menšie útulky, lebo tam sú naozaj dobrí ľudia. Verím, že dôjde k náprave. Sloboda zvierat je predsa organizácia, ktorej by mali ľudia veriť, no teraz to bude ťažké!

Moderátorka Zlatica Puškárová (34)

967429:article:false:false:true

Bolo by veľmi zlé, keby práve útulky, ktoré majú pomáhať psom, postupovali v podstate proti nim. Ak sa celá kauza potvrdí, bude to šokujúce.

Herečka Kristína Farkašová (29)

967428:article:false:false:true

Viem o tom, že tie psy sa strácajú a príde mi to ako nejaký zlý sen! Čoraz viac ľudí a kamarátov sa mi na to sťažuje. Niektoré informácie, ktoré mám, sú naozaj nespochybniteľné. Aby sa niekto obohacoval a skrýval za to, že pomáha zvieratám, to mi príde absolútne nechutné, a sú tam podľa mňa nesprávni ľudia na nesprávnych miestach. Čím skôr to treba radikálne riešiť, lebo tam už zomrelo možno toľko psov, že my si to ani nevieme predstaviť!

Sloboda zvierat mlčí

Nový Čas ohľadom kauzy, ku ktorej sa už začali ozývať celebrity kritizujúce záhadné praktiky v útulkoch, oslovil aj samotnú Slobodu zvierat. Tá sa však odmietla vyjadriť, nakoľko jej predsedníčka Pavla Dugovičová je momentálne na dovolenke. A nikto iný kompetentný sa k tomu vyjadrovať nemôže. Stanovisko organizácia poskytne až budúci týždeň.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý
Europarlament. (ilustr. foto)
Špión medzi vysokopostavenými politikmi? Už pred 10 rokmi mu priháralo
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.
Foto
Grúňova († 81) manželka o hodinách hrôzy: Dráma pred prevozom do nemocnice! Čo sa dialo na JIS?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?