Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.08.2011 10:00

Súd pojednáva so zvrhlíkom-expolicajtom za zatvorenými dverami

Pokračuje pojednávanie s expolicajtom Ernertom Bognárom (40), obžalovaným zo zneužitia troch chlapcov. Súd pojednáva s vylúčením verejnosti.

Väzobne stíhaného Bognára predviedla v stredu na súd eskorta väzenských dozorcov. Otvorenie pojednávania spomedzi médií sledoval iba Čas.sk. Rodičia chlapcov, ktorých podľa obžaloby expolicajt Bognár zneužil, požiadali o vylúčenie verejnosti na čas ich výsluchu v pojednávacej sieni. "Rodičia sa obavávajú,  že vypočúvanie chlapcov pred verejnosťou by mohlo zhoršiť psychický stav chlapcov," povedal predseda senátu, ktorý návrhu rodičov vyhovel, a tak trestný senát pojednáva za zatvorenými dverami.

V pojednávacej sieni je prítomný aj tlmočník z maďarského jazyka. Jeden z chlapcov pri prvom výsluchu uviedol, že neovláda dobre slovenský jazyk.

Dohodu o vine a treste odmietol

Ernest Bognár (40) z Pataša (okres Dunajská Streda) koncom marca odmietol dohodu s prokurátorkou o vine a treste. Podľa nej mal ísť za mreže na 13 rokov. "Sú tam nejaké veci, ktoré by som chcel konfrontovať s poškodenými," vysvetlil Bognár. V prípade uznania viny na súde Bognárovi hrozí trest až 15 rokov.

Bývalý policajt po minuloročnom začatí vyšetrovania dlhší čas obvinenie zo zneužitia troch chlapcov (14, 15 a 15) popieral. Bognára obvinili, že omámil, spútal a sexuálne zneužil troch chlapcov z južného Slovenska. Všetko si pritom mal fotiť a nakrúcať. Jeden z prípadov sa stal pred dvoma rokmi, ďalšie dva minulý rok. Na záznamoch, ktoré polícia Bognárovi zhabala, sú aj ďalší chlapci. Polícia však ich totožnosť nezistila.

"Pozdravujte chlapcov, oni vedia..." povedal Bognár novinárom vo februári, keď ho v putách odvádzali z pezinského súdu. Význam slov už nestihol podrobne vysvetliť, odviedli ho väzenskí dozorcovia.

Zneužívaného chlapca priväzoval reťazou k radiátoru

Bognár už za znásilnenie a sexuálne násilie sedel. Krajský súd v Bratislave ho v roku 2004 odsúdil na šesť rokov za znásilnenie neplnoletého chlapca. Z väzenia sa vrátil pred dvoma rokmi. Podľa prokurátora vlani v lete vyčíňal opäť! Vyšetrovateľ tvrdí, že chlapca (13) vylákal z domu pod zámienkou, že bude u neho brigádovať a potom ho sexuálne zneužíval.

V decembri 1998 chlapca vylákal do bytu v Bratislave. Držal ho tam niekoľko dní. Omámil ho rohypnolom a potom pohlavne zneužíval. Vždy, keď odchádzal z bytu, priviazal chlapca reťazou o radiátor. Obeť zvrhlíka sa rozhodla pre riskantný útek bleskozvodom. Susedia ho považovali za zlodeja a privolali políciu. Až po vysvetlení chlapca, prečo z bytu utekal, sa prípad prevalil.

Chlapec, ktorý sa niekoľko mesiacov bál povedať, čo s ním Bognár stvára, skončil v diagnostickom ústave v Bratislave. Aj tam si ho však Bognár našiel. Z ústavu si ho vyzdvihoval pomocou služobného preukazu policajta.

Svedectvo chlapca o tomto prípade, ktorý krátko po prevalení prvého škandálu uverejnil denník Nový Čas, patrí medzi najotrasnejšie príbehy na Slovensku v minulých desaťročiach.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí
Speváčka trpela v bolestiach dva týždne.
Foto
Desivé dni Veroniky Nízlovej: Slzy a neutíchajúca bolesť! Twiinske zistili nepríjemné ochorenie
Bývalého mafiánskeho bossa Černáka čaká súd, ktorý rozhodne o jeho prepustení z basy.
Foto
Bývalý kulturista Reichel má pre Černáka drsnú výzvu: Ak bossa mafie prepustia, chce s ním bojovať!
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Dlh v zdravotníctve vyrástol na 817 miliónov eur: Mohol byť ešte vyšší
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Toto Amerika nemala robiť! Čína zúri: Hrozí ďalší konflikt? Ich slová hovoria za všetko
 Nitrianski colníci zadržali falzifikáty riflí za 1,69 milióna eur
Foto
Nitriansky colníci zhabali fejky za 1,69 MILIÓNA! Odhalil ich tento DETAIL
Sydney Sweeney
Foto
Filmová producentka totálne NALOŽILA známej herečke: Nevie hrať a nie je ani PEKNÁ!
Minister označil udalosť za zbytočnú tragédiu.
Boj proti medveďom: Z envirorezortu sa presunie 200.000 eur zásahovým tímom
Budova RTVS
Vláda rozhodla o zákone o Slovenskej televízii a rozhlase! Čo sa mení?
Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie