Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.07.2011 09:01 | Šport | Hokej

Slovanisti už vytiahli korčule: Naostro ale až od pondelka

Hokejisti Slovana Bratislava sa v úvode tohto týždňa stretli po dvojtýždňových dovolenkách na krátkom 10-dňovom mikrocykle s jedným víkendom pauzy.

Na programe mali síce aj korčuľovanie, ale naplno nabehnú na prípravu na ľade až v pondelok 25. júla. Tréneri majú k dispozícii 30 hráčov (3 brankári, 11 obrancov a 16 útočníkov).

"S letnou prípravou na suchu sme začali pomerne skoro a skončili sme ju posledný júnový deň, celkom trvala 11 týždňov," vrátil sa v rozhovore tréner Štefan Mikeš k prvej fáze prípravy na nový extraligový ročník.

"Hráči sa do nej zapájali postupne, podľa toho ako prichádzali a ako posledný sa po dovolenkách zapojil aj Roman Kukumberg. Išli sme podľa plánu. Na začiatku bol len nábehový cyklus, najskôr voľnejší, aby sme hráčov príliš nezaťažili. Postupne sme prešli na väčší objem, zo všeobecnej a špeciálnej vytrvalosti sme prešli na intenzitu, rozvoj sily. Prípravu by som zhodnotil ako veľmi dobrú, bola pestrá, účinná a že splnila účel, nám ukázali aj výstupné testy."

Slovanisti sa po dovolenkách stretli na začiatku tohto týždňa a nabehli na desaťdňový mikrocyklus spojený s voľnom počas jedného víkendu. "V pondelok 25. júla už začneme naostro s dvojfázovou prípravou na ľade. Na tom sme síce boli aj počas tohto krátkeho mikrocyklu, ale to bolo len korčuľovanie bez puku," upresnil Mikeš.

Káder Slovana sa po nepodarenej uplynulej sezóne, v ktorej stroskotal už vo štvrťfinále play off s Duklou Trenčín napriek vedeniu 3:0 v sérii, výrazne obmenil. "Predovšetkým výrazne omladol, máme tu teraz veľa mladých hráčov, čo si myslím nie je na škodu," konštatoval Mikeš a dodal: "Je predpoklad, že mužstvo by teraz malo byť dravejšie, že bude dostatočne ambiciózne, že bude tvrdé, že bude hrať jednoducho, ale účelne.

Sú tu však aj skúsení hráči, ktorí už v hokeji niečo dosiahli a tí by mali mladých potiahnuť. To znamená, že generácia v našom mužstve je veľmi dobrá. Máme silnú strednú generáciu, mladých perspektívnych hráčov a aj pár starých skúsených, a tak si myslím, že je to všetko dobre skĺbené."

V príprave má Slovan troch brankárov, všetko sú to ešte mladí chlapci. Preto aj podľa Mikeša, Slovan na tento post hráča ešte hľadá, tí súčasní ale v príprave dostanú šancu, aby ukázali čo v nich je. Trocha ho zaskočil predčasný odchod kanadského obrancu Jackmana na jeho vlastnú žiadosť. "Musíme to rešpektovať a tak nám nezostáva nič iné, len za neho nájsť náhradu," uviedol Mikeš.

V príprave čaká Slovan aj účasť v European Trophy Tour, v rámci ktorej odohrá osem kvalitných zápasov. Ako k nej mužstvo pristúpi? "Bude to súčasť našej prípravy. Pôjde o kvalitné zápasy s kvalitnými súpermi a len také nám odhalia naše slabiny. Najhoršie by pre nás bolo, keby sme v príprave všetko vyhrávali a potom v lige by sme prudko vytriezveli. To by bolo to najhoršie, čo sa nám môže stať.

Niečo podobné zažil Slovan na začiatku uplynulej sezóny, keď v príprave vyhrával a v extralige prišla stagnácia. My sa z toho musíme poučiť. Dôležité bude využiť to ako prípravné zápasy s kvalitnými súpermi. Nebudeme to siliť, samozrejme, že sa budeme usilovať odohrať čo najlepšie zápasy, ale stále sa budeme držať našej osnovy, teda testovať si hráčov a odstraňovať prípadné chyby," povedal Štefan Mikeš.

Program prípravných zápasov:

4. augusta: Slovan - Brno
5. augusta: Olomouc - Slovan
11. augusta: Slovan - KalPa Kuopio (European Trophy Tour)
13. augusta: Slovan - Kärpät Oulu (European Trophy Tour)
14. augusta: Slovan - Linköping (European Trophy Tour)
19. augusta: Slovan - Vienna Capitals (European Trophy Tour)
21. augusta: Eisbären Berlín - Slovan (European Trophy Tour)
25. augusta: České Budějovice - Slovan (European Trophy Tour)
27. augusta: Plzeň - Slovan (European Trophy Tour)
3. septembra: Jokerit - Slovan (European Trophy Tour)

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí