Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2011 13:13 | Správy | Domáce správy

Spišiak o svojej rýchlej jazde: Je to moje najväčšie zlyhanie

Policajný prezident Jaroslav Spišiak má dôveru ministra vnútra Daniela Lipšica aj po prekročení rýchlosti pri jazde autom medzi obcami o 33 kilometrov za hodinu.

„Bude postihnutý rovnako ako ktorýkoľvek občan. Viete si predstaviť, že by pred rokom alebo dvoma zdokladoval policajt priestupok policajného prezidenta? Dôležité je, aby nikto nestál nad zákonom. Ponesie zodpovednosť ako každý iný vodič,“ uviedol dnes Lipšic na tlačovej besede s tým, že takmer každý už spáchal dopravný priestupok, ale je dôležité, ako sa k tomu kto postaví. Upozornil, že v roku 2006 spáchal dopravný priestupok aj on a ako poslanec zaplatil pokutu. Spišiak za svoj priestupok dostane podľa neho finančnú pokutu podľa predpisov disciplinárnym opatrením. O pokute rozhodne on ako jeho nadriadený.

Dodržiavanie predpisov v doprave je podľa Spišiaka dôležité pre bezpečnosť cestnej premávky. „Mrzí ma to. Snažím sa dodržiavať všetky predpisy. Nevybavujem si výnimky. Prekročil som rýchlosť o 33 km za hodinu,“ uviedol Spišiak.

Prekročenie rýchlosti považuje Spišiak za svoj najväčší neúspech vo funkcii. Priestupok spáchal presne rok od vymenovania za policajného prezidenta. „Spravil som chybu, za ktorú sa hanbím. To je moje najväčšie zlyhanie, ktoré som kedy spravil,“ vyhlásil Spišiak. Policajtom, ktorí ho zamerali, Spišiak udelí odmenu - pochvalu za vzorný výkon služby, lebo si to zaslúžia. „Boli na úseku, ktorý bol vyhodnotený, že tam majú byť. Merali rýchlosť. Tento prípad oficiálne nahlásili,“ uviedol. Pokutu od nich nedostal, pretože nemajú na to kompetencie, ale prípad nahlásili ako mali nadriadenému.

Kvôli priestupku nedostane ani odmenu za prvých šesť mesiacov, aj keby si ju podľa Lipšica zaslúžil.

Lipšic: Zmena sociálneho zabezpečenia sa súčasných policajtov nedotkne

Zmena sociálneho zabezpečenia policajtov a vojakov sa podľa ministra vnútra Daniela Lipšica súčasných policajtov a vojakov nedotkne. Je to podľa neho záväzok vlády. „Pre tých, ktorí sú v služobnom pomere, sa meniť nebude nič. Parametre sa budú meniť len pre novoprijatých príslušníkov. Je to garancia vlády,“ povedal.

Zmena sociálneho zabezpečenia policajtov a vojakov pre súčasných príslušníkov by podľa Lipšica ohrozila fungovanie bezpečnostných zborov a armády. Podľa neho by ani nebolo fér meniť podmienky, pre tých, ktorí do polície a ozbrojených síl vstúpili za určitých podmienok. Ak by v parlamente niekto navrhol, aby sa to týkalo súčasných policajtov a vojakov, zákon by z rokovania NR SR stiahol.

Polícia sa pri objasnení Valkovej vraždy posúva

Polícia sa v prípade objasnenia vraždy advokáta Ernesta Valka podľa ministra vnútra Daniela Lipšica posúva. Ako uviedol Lipšic na tlačovej besede, s prácou polície v tomto prípade je spokojný a zároveň optimista v tom, že sa polícii podarí odhaliť páchateľov. „Ak chceme páchateľov naozaj odhaliť, bolo by kontraproduktívne zverejňovať výsledky a kde sa polícia v prípade teraz nachádza,“ uviedol minister.

Valka zavraždil 8. novembra minulého roku doteraz neznámy páchateľ. Zastreleného advokáta našla večer o 22:45 v jeho dome v Limbachu bývalá manželka s dcérou a okamžite nahlásili udalosť polícii.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona
Hersh Goldberg-Polin sa objavil na videu Hamasu.
Hamas zverejnil video s rukojemníkom: Hrozivé slová 6 mesiacov po únose