Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2011 20:16 | Šport | Futbal

Senica prehrala v Bystrici, Dubnica neznížila manko na Košice

V stredajšom programe 30. kola futbalovej Corgoň ligy zaznamenala Senica druhú jarnú prehru, po ktorej tím zo Záhoria prišiel o možnosť dostať sa na čelo tabuľky.

Zverenci trénera Stanislava Grigu prehrali na pôde Banskej Bystrice 2:3 a na vedúci Slovan strácajú stále jeden bod, "belasí" navyše majú k dobru domáci zápas so Spartakom Trnava (17. mája). V súboji dvoch mužstiev z chvosta tabuľky Košice v poslednej minúte zachránili bod za remízu 1:1 s Dubnicou, ktorá tak z poslednej priečky stráca na "východniarov" naďalej štyri body.

FC Nitra - MFK Ružomberok 0:2 (0:0)
Góly: 62., 69. Blažič. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Kostelný (Ružomberok), 750 divákov.
Zostavy a striedania:
FC Nitra: Hroššo - Igor Kotora (65. Boszorád), Harbuľák, Kolmokov, Áč - Tóth, Ivančík (46. Gajdošík), Kolár, Sloboda - Mikuš (72. Schulmeister), Rák
MFK Ružomberok: Hrdlička - Gallo, Kostelný, Sivčevič, Radič -Ďubek, Greššák (77. Bielák), Blažič (81. Pekár), Ivan Kotora (78. Pilár) - Hoferica, Chovanec

Domáci vyrukovali na Ružomberok s dvoma menšími prekvapeniami v zostave, keď Tóth nastúpil na pozícii predstopéra a Kolár v strede zálohy. Po nezáživnej štvrťhodine zaujala šanca hostí v 16. minúte, kedy Ďubek zľava odcentroval a volej Ivana Kotoru trafil Nitrana Tótha. O päť minút sa do koncovky dostali domáci, po Kolárovom centri však hlavičku Mikuša Hrdlička kryl. Po polhodine vystrelil prudko z 25 m Sloboda a ružomberský brankár musel zasahovať na dvakrát. V 39. minúte sa ocitol v šanci Tomáš Chovanec, no s jeho veľmi silným zakončením nemal Hroššo problémy. O minútu na to zakontrovali Nitrania. Áč dlhým pasom našiel Ráka, no toho Hrdlička vychytal. Hostia sa do šance dostali ešte v nadstavenom čase 1. polčasu, kedy Chovanec za hranice 16-tky strieľal tesne vedľa.

Druhý polčas bol bohatý na šance a najmä na góly. V 55. minúte pálil zo štandardky tesne vedľa Tóth. Z protiútoku zakončoval Chovanec. O dve minúty strieľal tesne vedľa Sloboda a krátko na to na opačnej strane Ďubekovu krížnu strelu brankár Nitry vytesnil na roh. V 62. minúte Ružomberok otvoril skóre, keď Blažič dostal dlhú prihrávku a po úniku obišiel aj Hrošša. Potom mali šance hosťujúci Hoferica a domáci Sloboda, brankári však svoje mužstvá podržali. V 69. minúte bol však už Hroššo bezmocný a po Blažičovej umiestnenej strele z 20 m bolo 0:2. Nitra potom hromadne prestriedala, dve tutovky mal na nohe Gajdošík, ale skóre sa už nezmenilo.


 

ViOn Zlaté Moravce - DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 (1:0)
Góly: 33. Majerník, 66., 74. Pavelka. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Kuciak, Chren, Candrák - Halimi, Helísek, Boya, 1248 divákov.
Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce: Kuciak - Candrák, Janečka, Majerník, Chren -Orávik, Babic, Kuračka (78. Žilák), Hruška - Brčák (58. Tomášek), Pavelka (80. Ondrejka)
DAC 1904 Dunajská Streda: Novota - Obert, Struhár (90. Németh), Hílek, Konečný (61. Halimi) - Helísek, Lénárth, Boya, Matúš - Nkendo (46. Filo), Tomčák

Od úvodu sa hral obojstranne útočný futbal. Už v 3. minúte horela tráva v pokutovom území hostí. Najskôr Hruškovu strelu Novota zázračne vyrazil, ale následne Pavelka z 8 m napálil do brvna a Hruškovu dorážku obrana DAC-u odvrátila na roh. Hruška rozohral rohový kop, našiel v pokutovom území Babica, ale ten ani na dvakrát nedokázal prekonať Novotu. Hostia odpovedali z následnej akcie, Helískova prudká strela však trafila iba Chrena. V 12. minúte peknú akciu Brčáka s Pavelkom zakončil technickou strelou Babic, Novota však bol pripravený. V protiútoku sa v dobrej príležitosti ocitol Tomčák, jeho strelu však odvrátil Chren na rohový kop. V 33. minúte rozohral Orávik rohový kop, jeho centrovaná lopta našla Majerníka, ktorý z voleja s prehľadom prekonal Novotu 1:0. V závere prvého dejstva naservíroval Orávik gólovú prihrávku Brčákovi, toho však Novota v poslednej chvíli vychytal.

Po zmene strán sa domáci snažili poistiť svoje vedenie. V 52. minúte rozohrali peknú akciu Candrák s Orávikom. Na jej konci bol Brčák, jeho hlavičke chýbali decimetre. Po hodine skúšal šťastie striedajúci Tomášek, Novota si s jeho strelou spoza 16-tky poradil. Prišla 66. minúta, agilný Hruška našiel v pokutovom území Pavelku, ktorý v páde prekonal Novotu 2:0. Skóre sa opäť menilo v 74. minúte, keď Babic kolmou prihrávkou vysunul Pavelku, ktorý sa zoči-voči Novotovi presadil 3:0. V záverečnej štvrťhodine sa viac "žltilo", ako hralo. V 82. minúte spoza 16-tky napriahol Orávik, jeho prudkú strelu Novota na dvakrát skrotil.


MFK Košice - MFK Dubnica 1:1 (0:0)
Góly: 90. Juhar (z 11 m) - 73. Augustíni. Rozhodoval: Vlk, ŽK: K. Kuzma - Polách, Zápotoka, Trousil, 870 divákov
Zostavy a striedania:
MFK Košice: Tofiloski - Cicman (82. Isola), Djokovič, Dobias, Čonka - Šinglár - Juhar, Matič (79. Karaš), K. Kuzma (77. Diaby), Viazanko - Škutka
MFK Dubnica: Kováč - Ižvolt, Trousil, Nosek, Beňo - Polách - Vavrík, Porázik (51. Gorelka), Bruško (57. Zápotoka), Augustíni - M. Kuzma

Úvod stretnutia v košickom Čermeli veľa vzruchu nepriniesol a obidve mužstvá sa oťukávali. Prvý náznak šance prišiel až v 16. minúte, keď Kamil Kuzma poslal po rozohratí štandardnej situácie loptu do šestnástky súpera, ale dubnický gólman si so zakončením Viazanka poradil. Aktívny Kuzma bol aj pri ďalších dvoch príležitostiach domácich. V 20. minúte však poslal loptu z priameho kopu z takmer 25 metrov tesne vedľa pravej žrde Kováčovej brány a o dve minúty neskôr nevyužil jeho center po rohovom kope Djokovič, ktorý mieril tesne nad. Hostia sa do prvej šance dostali až v 30. minúte, paradoxne po hlavičke Djokoviča, ktorý v snahe poslať loptu do bezpečia tesne minul bránu domácich. Z následného protiútoku mal na kopačke gól Viazanko, no ani on nepochodil. Najväčšiu príležitosť Dubnice zahodil v 35. minúte Marek Kuzma, ktorý nedokázal pretaviť Ižvoltov center a Tofiloski efektne zasiahol. O sedem minút neskôr ho napodobnil v podobnej situácii Trousil.

Druhé dejstvo otvoril nevýraznou strelou hosťujúci Bruško, na opačnej strane pálil vysoko nad kapitán Šinglár. V ďalšom priebehu sa hral medzišestnástkový futbal s ojedinelými a navyše nepresnými príležitosťami. Divákov dvihla zo sedadiel až strela Ižvolta z 69. minúty, no Tofiloski ukážkovo zasiahol. Vzápätí nepochodil zoči-voči Kováčovi Škutka a zapršalo na opačnej strane. Po peknom prieniku Ižvolta sa lopta ocitla v šestnástke súpera, dostala sa až k Augustínimu a ten za pomoci košického obrancu otvoril skóre stretnutia - 0:1. Hostia si však jednogólové víťazstvo neustrážili, pretože v 90. minúte vyrobil v šestnástke hostí ruku Trousil a hlavný arbiter ukázal na biely bod. K lopte sa postavil Juhar a nekompromisne vyrovnal - 1:1. V boji o záchranu sa teda bodový rozdiel medzi Košicami a Dubnicou nezmenil.


Dukla B. Bystrica - FK Senica 3:2 (1:0)
Góly: 6. Turňa, 56. Pečovský, 88. Slančík - 67. Smetana z pok. kopu, 90+. Poljovka (vlastný). Rozhodca Trutz, ŽK: Jakubko, Kupčík - Petrán, Kóňa, Gajdošík, Hošek, 950 divákov.
Dukla B. Bystrica: Pindroch - Turňa, Poljovka, Kupčík, Hučko - Pančík, Pečovský, Hlinka (79. Prekop), Johancsik (86. Brašeň) - Považanec (72. Slančík), Jakubko
FK Senica: Bolek - Gorosito, Pillár, Gajdošík, Lukšík - Diviš, Petrán, Kóňa, Ďurica (60. Poliaček) - Piroska (56. Gajdoš), Smetana (85. Hošek)

Dukla viedla už od 6. min po góle Turňu a mohla sa intenzívne vyhrievať na letnom slniečku, ktoré navodilo na Štiavničkách príjemnú atmosféru. Podľahli jej aj Seničania, na ihrisku nedreli, skôr sa len nechali unášať miernym až podpriemerným tempom. Ich tabuľkovému postaveniu nesvedčal príznačný fakt, že v prvom polčase ani raz netrafili medzi tri žrde. Dva pokusy strelca Smetanu, nohou i hlavou a vždy po centroch Diviša, skončili zhodne vysoko nad. V 6. min si Turňa zabalil pekný darček k svojim 25. narodeninám, a to po akcii, ktorá svojou jednoduchosťou prekvapila zaspatých hostí. Stačil na to zľava center Johancsika, ktorý sa dokotúľal až k Turňovi a jeho modrá kopačka našla správny smer pod brvno brankára Boleka. O dve minúty neskôr Jakubkova hlavička skončila nad brvnom, no ďalšie varovanie napovedalo, že hostia nebudú mať na ružiach ustlané. V 23. min skúšal šťastie z radov domácich Hučko z priameho kopu, v 29. min zasa Jakubko po peknom spracovaní lopty prihral Pančíkovi, aj jeho strele však chýbala väčšia razancia a Boleka nevystrašila.

Po zmene strán namiesto senického tlaku sa domáci schuti pustili do súpera a j keď si šance nevypracovali, od mladého Johancsika i Jakubka neustále hrozilo nebezpečenstvo. V 55. Pečovský vysunul Jakubka, no kanonier namiesto strely volil prihrávku na obsadeného Pančíka. O pár sekúnd neskôr sa však domáci už dočkali druhého zásahu do bránky, keď Pečovský spoza šestnástky trafil ideálne prudko pod brvno trochu vybehnutého a zaskočeného Boleka. Nádej Seničanom zasvietila v 67. min po pokutovom kope Smetanu za faul Kupčíka na prenikajúceho Diviša. V zostávajúcom čase sa už hra len kúskovala, bez ucelenejších akcií a domáci dospeli bez väčších problémov po dlhšom čase piatich zápasov do trojbodového konca, keď im víťaznú bodku vymaľovali 'koníkom' po nahrávke od Jakubka svojím premiérovým corgoňligovým gólom Slančík. V záverečných minútach nervózneho trénera hostí Grigu poslal hlavný rozhodca na tribúnu, to však už o osude zápasu bolo rozhodnuté, aj keď v nastavenom čase si Poljovka nešťastne vrazil loptu do vlastnej siete.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka
Natankujte a vyhrajte.
Slovnaft sa pripravuje na rozsiahlu odstávku: Bude to stáť poriadny balík!
(ilustračná foto)
Krajské mesto zápasí s veľkým problémom: Na sídlisku sa zosunul svah! Rátajte s obmedzeniami
Philipovi sa Harryho manželka nepozdávala už od začiatku.
Foto
Princ Philip pred Meghan už od začiatku VAROVAL! Dal jej PREZÝVKU, z ktorej musela peniť
Herák hovorí, že ide o bludy a odmieta akúkoľvek spojitosť s obťažovaním.
Na exposlanca Heráka podal prokurátor obžalobu: Týka sa sexuálneho zneužívania viacerých žien
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Obyvateľ čelil medveďovi neďaleko cintorína! Po Tatrami zasadal krízový štáb: Dôjde aj na krajné riešenie?
(ilustračné foto).
Rusko varuje Európu pred ODVETOU: Ak sa to stane, príde veľmi tvrdá reakcia!
(ilustračné foto).
25 rokov od vstupu Česka do NATO: Ministri zahraničných vecí zasadnú v Prahe