Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.05.2011 00:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Brat kanibala je známy muzikant: Čo o ňom prezradil v SMS?

Slovensko už pozná totožnosť muža, ktorý chcel podľa polície rozštvrtiť a zjesť Švajčiara. Bratom Mateja Čurka († 42) je navyše známy muzikant!

Slovenským kanibalom má byť Matej Čurko († 42), brat známeho hudobníka Mariána Čurka, ktorého ľudia poznajú ako úspešného hudobného skladateľa a režiséra. Najnovšie vystupuje v markizáckej relácii Partička.

To, že sú súrodenci, priznali ľudia z dediny Sokoľ, ktorým sa Matej chválil, a esmeskami to Novému Času potvrdil aj jeho brat Marián.

„Od pondelka som odcestovaný na dovolenke a je to pre mňa šokujúca správa, ba až zlý žart,“ povedal včera pre Nový Čas hudobník Čurko. S bratom sa takmer vôbec nestýka, naposledy sa vraj stretli pred dvoma rokmi. „Rozhodne nepôjdem za ním do nemocnice a bol by som rád, keby nikto z mojich blízkych nešiel. Za to, čo im pripravil,“ zdôraznil hudobník.

O bratovej záľube k zbraniam vedel dlho. „Nemám rád ľudí, ktorí majú doma zbrane, lebo podľa mňa ich nakoniec použijú. Malo byť všetkým v Košiciach čudné, prečo ich doma zhromažďuje,“ dodal Marián Čurko. Z toho, čo sa v utorok odohralo v Kysaku aj v súvislosti s prípravou vraždy spojenej s kanibalizmom, je zhrozený. „Najradšej by som bol, keby sa na toho človeka navždy zabudlo,“ uzavrel.

O šokujúcom prípade Slováka Mateja Čurka píše celý svet. Slovák sa so Švajčiarom so samovražednými sklonmi cez internet dohodol, že ho zabije a nakoniec skonzumuje. Jeho cieľom podľa polície bolo najprv svoju obeť omámiť, potom bodnúť do srdca a jej telo rozštvrtené skryť do pripravenej jamy posypané korením. Následne si mal chodiť na miesto po časti tela a konzumovať ich. Švajčiar si to nakoniec rozmyslel a prípad oznámil polícii. Na miesto stretnutia už prišiel policajný agent. Po tom, ako Matej Čurko potvrdil, že má pri sebe pílky, nože, skrutkovače, igelitové vrecia, tabletky na omámenie a čierne korenie, kukláči spustili akciu. Polícia tvrdí, že Čurko sa pokúsil zastreliť policajného agenta, pri prestrelke dostal päť rán od snajperov, podarilo sa mu však postreliť jedného zo zasahujúcich kukláčov. Obaja skončili hospitalizovaní v nemocnici.

Čo vedie ku kanibalizmu?

Jednoznačne povedať, prečo sa niekto rozhodne skonzumovať človeka, je veľmi náročné. „Bez dôkladných vyšetrení sa nedá zovšeobecniť, z akých pohnútok taký človek koná,“ povedal hlavný odborník ministerstva zdravotníctva pre psychiatriu Ivan Dóci. Podľa neho môže trpieť psychickým problémom, ale môže ísť aj o vážnu duševnú poruchu. „Môže sa aj stať, že by išlo o človeka, ktorý nie je duševne chorý, ale sa tak jednoducho rozhodol,“ dodal Dóci.

Náš hlavný odborník na choroby ľudskej duše sa počas svojej praxe s prípadom kanibalizmu u nás nikdy nestretol a ani nepočul o tom, že by s ním mal skúsenosti niekto z jeho kolegov. Čo viedlo k týmto chúťkam slovenského kanibala, by zaujímalo aj inú odborníčku. „Kanibalizmus nie je až taký neobvyklý, ale nie za týchto podmienok, ľudia sa k nemu uchyľujú pri nedostatku potravy,“ myslí si psychiatrička a sexuologička Danica Caisová. Podľa nej môže mať takéto konanie sexuálny motív. „V takomto prípade môže ísť o sadizmus vyexponovaný do maxima,“ myslí si odborníčka.

Na strane toho, ktorý sa chcel dať zjesť, by zase išlo o extrémny masochizmus. Ak by v tom nebol sexuálny motív, môže ísť podľa Caisovej o duševnú poruchu. „Nikdy som sa s takýmto prípadom nestretla, zatiaľ to poznám iba z literatúry,“ tvrdí odborníčka.

Kto je Marián Čurko?

Úspešný hudobný skladateľ a aranžér, autor pôvodnej hudby pre reklamu, televíziu, rádiá, hudobné zvučky, hudobné džingle. Stojí za zvučkami pre markizácke aj jojkárske televízne noviny, seriály ako Panelák, Mafstory, Duchovia či Zborovňa, Dievča za milión, Miliónový tanec, Pošta pre teba, Zmenáreň a ďalšie. Hoci jeho tvorbu diváci dobre poznajú, samotného autora spoznali až ako „uleteného“ klaviristu z relácie Partička. Vyštudoval na VŠMU filmovú réžiu, ale napokon ho pohltilo skladanie hudby. Narodil sa v Košiciach, ale momentálne žije na vidieku blízko Bratislavy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
predseda vlády SR Robert Fico
Premiér: Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku 100-tisíc eur
Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá
Peter Pellegrini
Aktualizované
Zmeny vo fungovaní Fondu na podporu umenia: Hlas chce prísť v koalícii s návrhmi
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!
Do Slava na motorke narazilo auto, prežil zázrakom.
FotoVáš Tip
Desivá nehoda na Považí: Slavov prvý výjazd na motorke skončil takmer tragicky! Čo mu zachránilo život?
Ondrej Lunter.
V Banskobystrickom kraji končia dve ambulancie: Hrozí urgentný nedostatok lekárov!
(ilustračné foto)
Inšpekcia zobrala súkromníkovi 3 tigrov! Znepokojivé, čo je za tým