Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.05.2011 18:48

Česi sú v semifinále! Hviezda Jágr pochoval americké nádeje

Českí hokejisti sú prvým semifinalistom MS v Bratislave. Zdolali vo štvrťfinále zásluhou hetriku Jaromíra Jágra USA presvedčivo 4:0.

Od úvodu sa hralo na plné obrátky. Prvý vzruch sa udial v českej tretine - strela od modrej sa dvakrát nečakane odrazila za chrbát Pavelca, ale pristála len na žŕdke jeho bránky. Do polovice tretiny sa potom hral vyrovnaný hokej so so zaujímavým dejom, ale bez vykložených šancí. Prišla americká presilovka a v nej Pavelcova bravúra proti Smithovi a Palmieriho nemohúcnosť zakončiť do odkrytej "klietky". Američania sa nepríjemne tlačili na českého brankára a ten musel byť na pozore pri každom puku. Pri českom záblesku smerom dopredu vychytal Červenku Conklin, ktorý však napokon do konca tretiny kapituloval. Pri netaktickom "hlbokom" výlete Američanov sa zrazu ocitli Česi v prečíslení 3 na 1 a Jágrova strela prekĺzla do siete.

Krátku dvojnásobnú presilovku ani následnú klasickú výhodu na začiatku druhého dejstva Američania nevyužili, o niekoľko chvíľ však Česi už to isté neurobili. Pri hre 5 na 3 si Jágr počkal v ľavom kruhu na "nabitie" od Rachůnka a jeho príklep, síce s tečom obrancu, ale prekonal Conklina. Obhajca po tomto momente prenechal iniciatívu na súpera, no do vážnejších závarov pred Pavelcom ho nepustil. Pritom sám nebezpečne hrozil z protiútokov a mal súpera v pozícii, ktorá českému hernému konceptu i taktike veľmi vyhovuje.

Tretia tretina sa znovu odvíjala podľa českej vôle. Američania sa snažili, no ich úsilie sa nepremietlo do prevahy ani tlaku. Naopak, v 51. minúte poistil vedenie na konci jednej z kontier Plekanec a krátko pred koncom dokonal svoj hetrik Jágr, čím členovia elitnej českej formácie podčiarkli svoje ďalšie presvedčivé predstavenie i postup medzi najlpešie štyri tímy na šampionáte.

Česko - USA 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 19. Jágr (Červenka), 25. Jágr (Plekanec, Rachůnek), 51. Plekanec (Frolík, Židlický), 57. Jágr (Plekanec). Rozhodcovia: Burchell (Kan.), Reiber (Švaj.) - Carlson, Murchison (obaja Kan.), vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 9200 divákov.

Česko: Pavelec - Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Frolík, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Frolík, Novotný, Hubáček.

USA: Conklin - Johnson, Komisarek, Fowler, Stuart, McDonagh, Shattenkirk, Wilson - Wheeler, Stepan, Smith - Palmieri, Shannon, Van Riemsdyk - Šťastný, Stapleton, Kreider - Skille, Porter, Gaustad - Brown.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Rozhodnuté: Toto už v štátoch EÚ nekúpite! Nezoženiete to ani online
Tragická nehoda neďaleko Šale: Pri zrážke dvoch áut zahynul vodič († 40) a manželský pár
Interiér žiari luxusom.
Foto
Zo slov Olivera Andrásyho mrazí: Pripravuje sa na NAJHORŠIE?!
(ilustračné foto)
Čo sa deje? Zásah stoviek stovky policajtov: Na nohách je celé Nemecko!
Polícia obvinila dvoch mužov, ktorí sprejovaním poškodili budovu v Bratislave.
Foto
Polícia v Bratislave dolapila dvoch mladíkov: Sprejovaním poškodili bytový dom!
Policajti  hliadkujú neďaleko Eiffelovej veže v Paríži.
Francúzi kvôli OH sťahujú migrantov z táborov: Zdvihne vás zo stoličky, čo robí polícia
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka na tlačovej konferencii počas volebnej noci v centrále hnutia.
PS má vyzývu Druckera a vládu: Dôvodom je reedukačné centrum v Bystričanoch
George tušil, že výprava nepôjde úplne hladko.
Foto
Horolezec († 38) zmizol v roku 1924: Tušil, že zomrie? Záhadný list manželke ODHALENÝ
(ilustračné foto)
Foto
Momenty hrôzy za Holíčom: Muž mieril na autá zbraňou! Vydesení cestujúci zalarmovali políciu
Na snímke poslankyňa parlamentu SR Jana Bittó Cigániková (SaS).
SaS kritizuje návrh k vyplateniu príspevkov organizáciám v zdravotníctve: Hovorí o vyhodených peniazoch
Zasadnutie Európskeho parlamentu v Štrasburgu
Asistent europoslanca má byť špión: Európsky parlament učinil závažný krok
(ilustračné foto)
Prípad ako z akčného filmu: Polícia rieši nebezpečné prenasledovanie! Uf, z toho až mrazí