Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2011 18:31

Američania otáčali skóre! Do osemfinále idú z prvého miesta

Hokejisti USA v prvom pondelňajšom zápase C-skupiny zdolali Nórsko po tuhom boji 4:2 a zabezpečili si tak postup do osemfinále MS z prvého miesta.

Američania po dvoch tretinách prehrávali 0:2, no v záverečnom dejstve štyrmi gólmi otočili skóre vo svoj prospech.

Nóri, nabudení historicky prvým víťazstvom nad Švédskom, začali proti ďalšiemu favoritovi bez rešpektu. Skroeder v 4. minúte ešte nevyužil svoju presilovkovú príležitosť, keď mu pokazila radosť žŕdka, no aktívni severania sa dočkali o štyri minúty neskôr. V skrumáži pred Montoyom sa najlepšie zorientoval Olimb a dopravil puk za bránkovú čiaru, čo potvrdil aj videorozhodca - 0:1. Američanov inkasovaný gól nenaštartoval k lepšej hre a v 10. minúte inkasovali opäť po tom, čo v oslabení unikol Bastiansen a zavesil do vinkla - 0:2.

Američania nastúpili do druhej tretiny ako vymenení s cieľom čo najskôr dosiahnuť kontaktný gól. V 32. minúte nórska striedačka zareagovala na stupňujúci sa tlak súpera oddychovým časom, ktorým na chvíľu otupila snaženie USA. Zámorský tím v druhej časti hry síce prestrieľal Nórov 20:5, no nebolo im to nič platné. Šestnásť sekúnd pred druhou sirénou navyše Fowler trafil iba žŕdku.

Hráčom USA sa podarilo prekonať brankára Haugena až na začiatku tretej tretiny, keď v 42. minúte Palmieri znížil na 1:2. O päť minút na to Skille po ideálnej prihrávke Stapletona vyrovnal a začínalo sa odznova - 2:2. Nórom akoby došiel dych a do útočného pásma súpera nazerali čoraz zriedkavejšie. Dokonalý obrat Američanov zavŕšil v 54. minúte Palmieri, ktorý v početnej výhode našiel z uhla medzeru v Haugenovom postavení a dve minúty pred koncom spečatil triumf favorita ďalším presilovkovým gólom Smith - 4:2.

USA - Nórsko 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)

Góly: 9. Olimb (Holtet), 10. Bastiansen - 42. Palmieri (Kreider, Shannon), 45. Skille (Stapleton, McDonagh), 54. Palmieri (Shannon, Shattenkirk), 59. Smith (Stepan, Johnson). Rozhodcovia: Jeřábek (ČR), Ronn - Terho (obaja Fín.), Novák (SR), vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 4149 divákov.

USA: Montoya - Johnson, Fayne, Fowler, Stuart, Shattenkirk, McDonagh, Komisarek, Wilson - Wheeler, Smith, Stepan - Porter, Gaustad, Skille - Shannon, Kreider, Palmieri - Šťastný, Stapleton, Brown.

Nórsko: Haugen - Tollefsen, Bonsaksen, Ask, Holos, Koivu, Csiszar - Roymark, Fredriksen, Skroder - M. Olimb, Spets, Bastiansen - Holtet, Hansen, K. A. Olimb - Martinsen, Forsberg, Laumann - Lorentzen.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle