Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.05.2011 09:00

Kráľovská svadba očami fotoreportéra: Po obrade ostal trus!

Na kráľovskej svadbe sa zúčastnili aj dvaja naši reportéri. Jeden z nich nám opísal, ako to vyzeralo na svadbe roka. Prečítajte si jeho postrehy.

Fotografie, ktoré nikde inde nenájdete >>

885575:gallery:true:false:true

Do Londýna sme dorazili v stredu poobede. Naše prvé kroky smerovali k Abbey. Pred kostolom už stanovali desiatky ľudí. Prišli z Kanady, Austrálie ale aj praví Londýnčania. Pred Buckinghamským palácom sa v tom čase len rozkladali prvé stany. Masírovanie médiami pravdepodobne motivovalo stále ďalších a ďalších ľudí. Všetky titulky domácich, ale aj zahraničných novín ukazovali usmiaty pár - Williama a Kate. Celé centrum bolo plné suvenírov a plagátov.

885635:gallery:true:false:true

Druhý deň som si zobral do hlavy zájsť do vyhlásených štvrtí ako Camden Town a Soho. Na moje prekvapenie som zistil, že tu svadbou nikto nežije. Neobjavil sa ani transvestita oblečený ako Kate a ani pankáč s tričkom, na ktorom by bol svadobný motív. Keď sme sa zhovárali s ľuďmi, názory na svadbu sa líšili. Veľa ľudí to otravovalo, iní im fandili. Tí, čo fandili boli prevažne starí Londýnčania a ľudia, ktorí do Londýna pricestovali. Ako napríklad mexická študentka Fernanda.

885570:gallery:true:false:true

Tretí deň bolo podľa množstva stanov jasné, že musím vyraziť skoro, aby som sa dostal do prvej rady. Budík nastavený na štvrtú ráno mi dával šancu. Na moje prekvapenie, keď som ráno vystrčil hlavu z okna, ľudia sa už vydávali na cestu. So stoličkami a s vlajkami. Pred Buckinghamský palác som dorazil pred piatou. Už boli zóny takmer plné. Kráľovský pár sa tu očakával, ale až okolo 12:30. Takže nasledovali hodiny čakania. Dav upokojovali veľmi príjemní policajti a extravagantnejší ľudia z davu, ktorí sa zhostili úlohy zabávačov a roztlieskavačov.

Postupom času ale napätie stúpalo a s ním aj nervozita. Ľudia sa stále tlačili viac a viac dopredu. Kemperi postupne rušili svoje stany. Keď začala svadba, ľudia povyťahovali tablety a svadbu som tak mal možnosť sledovať online. Aspoň sme vedeli, že sa už blížia. Po hodinách zrazu prišiel sprievod. Dav ich búrlivo vítal. Prešlo pár sekúnd a koč bol preč. Ľudia sa nervózne presúvali. Ďalšie čakanie na 13:25, kedy mal prísť slávny bozk na balkóne. V tom čase začali vpúšťať z bokov ďalších ľudí. Tisícky ľudí zaplavili námestie. Podarilo sa mi preliezť dve bariéry a dostať sa na "lepšiu" pozíciu. Po desiatich minútach ovácií. Bolo po všetkom. Ešte prešli dva prelety vojenských lietadiel. Po tom sme sa už pobrali na hotel poslať fotky. Ľudia si spravili v okolí Buckinghamského paláca piknik.

885605:gallery:true:false:true

885631:gallery:true:false:true

Pár hodín po odoslaní fotiek som sa vrátil na miesto pred Buckinghamským palácom. Ulica vedúca k palácu a námestie pred ním sa zmenili na smetisko. Stratila sa všetka elegancia miesta. Zmizla národná hrdosť a ľudia šlapali po Anglických vlajkách a fotografiách už šťastne svojich Williama a Kate. Prázdne pohľady. Čistiace čaty si nevšimli ani hromadu konského trusu pár metrov od brány paláca, na ktorého zábradlie sa ešte stále lepilo množstvo turistov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí