Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2011 18:57

Rusi po divokej prestrelke ušli hrobárovi z lopaty

V A-skupine bola na programe ďalšia porcia zápasov. Svoj druhý duel na šampionáte si v poobednom programe odkrútili reprezentácie Ruska a Slovinska.

Rusko si v stretnutí s naším piatkovým súperom už nemohlo dovoliť ďalšie zaváhanie. Výber Vjačeslava Bykova sa ujal vedenia už v 3. minúte počas vylúčenia M. Hočevara, keď od modrej presne vypálil obranca Aťušov. V nasledujúcich momentoch ľadovú plochu opustili s bolestivou grimasou útočník Tereščenko a po zákernom faule Jemelina zakrvavený slovinský útočník Jeglič. Ruský zadák si za svoj „kúsok“ vyslúžil 5 + do konca zápasu.

Rusi nepotvrdili svoj ofenzívny potenciál ani v druhej časti hry. Kým Slovinci sa sami „ubránili“ počas ďalšej presilovej hry 5 proti 3 a Nabokova vážnejšie nezamestnali, Rusi svojím prejavom utlmili očakávania hokejových fajnšmekrov. Budíček prišiel v 29. minúte, kedy Hebar stečoval puk za Nabokov chrbát a postaral sa o vyrovnávajúci gól. Rusi šliapli na plyn a aj s prispením šťastia naklonili misky váh na svoju stranu. Štyri minúty pred koncom tretiny prekvapil Hočevara plachtiacim pukom útočník Afinogenov.

Divoká záverečná dvadsaťminútovka priniesla najprv vyrovnávajúci gól Goličiča, na ktorý v priebehu 47. minúty odpovedali súperi presnou strelou od modrej v podaní Kulikova a následne druhým Afinogenovým gólom v zápase na 4:2. Do prestrelky sa zapojili aj psychicky odolní Slovinci. V 48. minúte kurióznym spôsobom prekonal Nabokova dvojgólový strelec duelu Goličič, o štyri minúty neskôr vybičoval slovinskú radosť vyrovnávajúcim gólom Pajič. Ofenzívne rošády vygradovali tri minúty pred koncom tretiny do piateho ruského gólu z hokejky Radulova a záverečného presného zásahu Zinovjeva.

Rusi napriek výkonu nehodnému ich hokejového mena vydreli víťazstvo nad outsiderom A-skupiny a pripísali si tak prvé tri body. Slovinský výber zostáva po frustrujúcej prehre naďalej bez bodového zápisu.

Povedali po zápase:

Rok Tičar, útočník Slovinska: "Bol to ťažký zápas, ani som nečakal, že bude mať takýto priebeh, no hrali sme veľmi dobre a premenili sme svoje šance. Na druhej strane som trochu sklamaný, pretože sme nevyhrali, no Rusko je Rusko. Čakali na naše chyby a nakoniec vyhrali. Stále je tu pár vecí, ktoré sa dajú vylepšiť, a verím, že v ďalšom zápase ukážeme ešte viac."

Maxim Afinogenov, útočník a strelec druhého gólu Ruska: "Bol to ťažký zápas, Slovinci hrali dobre. Mali niekoľko brejkov, dali šťastné góly a dokázali sa do toho zápasu vrátiť. Pre nás bolo dôležité vyhrať a teraz sa už zameriame na ďalší zápas."

Vjačeslav Bykov: "Sme radi, že sme vyhrali a že budeme pokračovať na šampionáte. Bol to zábavný hokej pre divákov, ale nie pre hráčov. Je to šampionát, už tu nie sú slabé tímy a ak si to niekto myslí, ako keby hneď prehral."

Matjaž Kopitar: "Hrať s Ruskom je pre nás vždy veľká výzva, už pred zápasom sme boli veľmi nabudení. Proti týmto superhviezdam sme hrali veľmi dobre. Na náš tím nemôžem povedať nič zlé a som rád, že mám takýchto bojovníkov. Ukázali sme, že vieme korčuľovať a bojovať."

RUSKO - SLOVINSKO 6:4 (1:0, 1:1, 4:3)

Góly: 5. Aťjušov (Kovaľčuk, Radulov), 36. Afinogenov (Kornejev), 47. Kulikov (Kajgorodov), 47. Arťjuchin (Afinogenov, Kajgorodov), 57. Radulov (Kaovľčuk, Gorovikov), 60. Zinovjev (Zaripov) - 30. Hebar (Gregorc), 43. Goličič (Šivic, M. Hočevar), 48. Goličič (D. Rodman), 52. Pajič (Tavželj). Rozhodcovia: Kurmann (Švaj.), Persson - Tillerkvist-Jonsson (obaja Švéd.), VALACH (SR), vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše: Jemelin (Rus.) 5+DKZ za narazenie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

Rusko: Nabokov - Nikulin, Belov, Aťjušov, Ťjutin, Kalinin, Kornejev, Jemelin, Kulikov - Morozov, Zinoviev, Zaripov - Kovaľčuk, Kajgorodov, Radulov - Afinogenov, Tereščenko, Arťjuchin - Tarasenko, Kuliomin, Gorovikov

Slovinsko: A. Hočevar - Kranjc, Kužnik, Robar, Gregorc, Tavželj, Pretnar, Dervarič, Kovačevič - Razingar, D. Rodman, M. Rodman - Jeglič, Tičar, Sabolič - Pance, Pajič, Šivic - Hebar, M. Hočevar, Goličič

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Počasie sa bude opäť blázniť: Čakajú Slovensko znova mrazy?!
Close-up Focus on Person's Hands Typing on the Desktop Computer Keyboard. Screens Show Coding Language User Interface. Software Engineer Create Innovative e-Commerce App. Program Development
Poľsko oznámilo nové hekerské útoky skupiny spojenej s Ruskom
Britský minister zahraničných vecí James Cleverly.
Británia vyhostí ruského úradníka: Tvrdí, že je nedeklarovaným dôstojníkom vojenskej rozviedky
Kto mu dal vodičák? Šofér chcel obehnúť auto sprava, no doplatil na to. Mal šťastie, že prežil
Vodič sa chcel vyhnúť kolóne nevyberaným spôsobom: Uvidíte, ako skončil, nebudete ho ľutovať!
Milan Majerský - predseda KDH
Majerský ku Dňu víťazstva nad fašizmom: Násilie a nenávisť mať v našej spoločnosti miesto
Ray Houghton
Foto
65-ročný kulturista si nechal potetovať celé svoje telo: Nechal si začierniť aj ... Penis?!
Európsky parlament v Štrasburgu
Vzdala to! Jedna kandidátka odstúpila z boja o europarlament
Švédska klimatická aktivistka Greta Thunbergová.
Švédska aktivistkaThunbergová má opäť opletačky s políciou: Čoho sa tentokrát dopustila?
Z nemocnice v Chán Júnis exhumovali už asi 200 tiel.
Hrozivá správa od Svetovej zdravotníckej organizácie: Nemocnice v Pásme Gazy majú palivo len na tri dni
Foto
Slováci už dorazili do Ostravy! Pozrite si prvé FOTO z dejiska šampionátu
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Chodkyňu v Pezinku zrazilo auto, skončila v nemocnici: Polícia hľadá svedkov!
Polícia zverejnila video zo zadržania mladého chlapca.
Polícia zverejnila video zo zadržania 14-ročného chlapca: Mal nahlásiť bombu na škole!