Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.05.2011 18:45

Kanada pohodlne do osemfinále: O triumfe rozhodli tri góly v prvej tretine!

Hokejisti Kanady deklasovali vo svojom druhom zápase B-skupiny MS v Košiciach Francúzsko 9:1 a zabezpečili si tak postup do ďalšej fázy šampionátu.

Favorizovaní Kanaďania rozhodli o svojom triumfe troma gólmi už v prvej tretine. V utorok si Kanada o 16.15 vo svojom záverečnom vystúpení v základnej skupine zmeria sily so Švajčiarskom a Francúzi vo večernom zápase nastúpia proti Bielorusom.

Kanada - Francúzsko 9:1 (3:0, 2:1, 4:0)

Góly: 2. Gragniani (Spezza, Phaneuf), 7. Spezza (Phaneuf), 13. Skinner (Tavares), 37. Stewart (Skinner, Tavares), 37. Pietrangelo, 42. Burns (Neal, Nash), 45. Nash, 55. Skinner, 58. Zajac (Clutterbuck, Pietrangelo) - 30. Bellemare (Treille, Auvitu). Rozhodcovia: Odins (Lot.), Bulanov - Šeljanin (obaja Rus.), Semionov (Est.), vylúčení: 5:6 na 2 min., presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

Kanada: Reimer (47. Dubnyk) - Burns Phaneuf, Schenn, Methot, Pietrangelo, Gragnani, Scalzo - Clutterbuck, Zajac, Ladd - Nash, Duchene, Neal - Eberle, Spezza, Kane - Stewart, Tavares, Skinner

Francúzsko: Huet (20. Lhenry) - Besch, Auvitu, Hecquefeuille, Bachet, Moisand, Roussel, Janil - Treille, Meunier, Bellemare - Fleury, S. da Costa, Desrosiers - Tardif, Gras, F. da Costa - Henderson, Arrossamena, Raux - Romand

Kanaďania začali napĺňať papierové predpoklady už v 62. sekunde zápasu, keď v presilovej hre otvoril skóre obranca Gragniani, ktorý spolu s útočníkom Nealom posilnil krajinu "javorového listu" pred druhým zápasom v skupine - 1:0. Brankár Huet inkasoval druhý gól v 7. minúte, keď si puk do vlastnej brány zrazil Bachet - 2:0. V polovici úvodnej tretiny sa rútil sám na kanadského gólmana Stephane da Costa, no Reimera neprekonal. Favorit opäť udrel v 13. minúte, keď práve da Costa za sebou zabudol puk a umožnil tak tínedžerovi Skinnerovi pohrať sa s ostrieľaným Huetom - 3:0. Dve minúty pred prvou sirénou unikol v oslabení Meunier, no ani on zoči-voči Reimerovi neuspel.

Do druhej tretiny nastúpili Francúzi s náhradným brankárom Lhenrym. V 28. minúte zachránila Kanaďanov žŕdka po strele Auvitua, no o dve minúty neskôr už Bellemare v početnej výhode vymietol ľavý vinkel - 3:1. Francúzsky tím si vypracoval aj ďalšie príležitosti, no Kanaďania schladili ich snaženie v 37. minúte dvoma gólmi, keď v rozpätí 43 sekúnd skórovali Stewart a Pietrangelo.

Favorit pridal na začiatku záverečnej dvadsaťminútovky ďalšie dva góly zásluhou Burnsa a Nasha a priestor v kanadskej bráne tak od 47. minúty dostal Dubnyk. Päť minút pred koncom upravil z trestného strieľania na 8:1 svojim druhým gólom v zápase Skinner a konečný rezultát 9:1 spečatil Zajac.

Povedali po zápase:

James Reimer, brankár Kanady: "Každé mužstvo na tomto turnaji má svoju kvalitu. Francúzi ako ani predtým Bielorusi neboli odovzdaným súperom. Každý sa chce na nás vytiahnuť a preto je pre nás každý zápas novou výzvou. Francúzom patrí uznanie za to, že hrali ofenzívny hokej."

Marc-Andre Gragnani, obranca Kanady: "Bol to ťažký zápas, hoci skóre tomu nemusí napovedať. Súper hral naplno až do konca napriek narastajúcemu skóre. Osobne som sa ešte necítil najlepšie. Prišiel som len včera a z dlhej cesty ma ešte boleli nohy aj hlava."

Cristobal Huet, brankár Francúzska: "Nezačali sme podľa našich predstáv. Chceli sme čo najdlhšie držať nerozhodné skóre, no nechali sme sa vylučovať a inkasovali rýchle góly. Mali sme nejaké šance, ale ani nimi sme súpera nepribrzdili."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!