Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.04.2011 10:59 | Správy | Domáce správy

Kauza daňováci: Obyčajní ľudia hrozia, že nebudú hlasovať za koalíciu

Obyčajní ľudia opätovne žiadajú ministerstvo financií a daňové riaditeľstvo, aby bezodkladne zastavili súťaž na prenájom budovy v Košiciach.

"Do dnešného dňa Daňové riaditeľstvo nepredložilo verejnosti žiadnu analýzu účelnosti zlúčenia všetkých úradov Daňovej a Colnej správy v Košiciach do jednej budovy, napriek tomu, že sme ho o to my a aj médiá opakovane žiadali. Vzhľadom na to sme presvedčení, že žiadna hodnoverná analýza účelnosti zvoleného postupu neexistuje," konštatuje sa vo výzve, ktorú poskytol líder skupiny Obyčajní ľudia v parlamente Igor Matovič. Podľa Matoviča neochota daňového riaditeľstva a pokračovanie v súťaži utvrdzuje Obyčajných ľudí v presvedčení, že "nominanti strany SDKÚ na Daňovom riaditeľstve účelovo pokračujú v špinavom kšefte, ktorý si vymysleli nominanti strany Smer". Jediný rozdiel je, že favorita, ktorého si presadila strana Smer, vystriedala SDKÚ favoritom svojím, dodal Matovič.

Tváriť sa, že znovuotvorením súťaže sa napravili chyby, ktoré sa udiali, považujú Obyčajní ľudia za pokrytecké, nakoľko pri "takto nastavených podmienkach súťaže je totiž už dnes vopred zrejmé, že jej kritériám vyhovejú len dve budovy v Košiciach a víťazom sa s najväčšou pravdepodobnosťou stane firma okresného šéfa strany SDKÚ, keďže jej budova sa nachádza na okraji Košíc". Preto za jediný možný postup ako odstrániť podozrenie z klientelizmu strany SDKÚ a prenesene celej vládnej koalície, považujú Obyčajní ľudia okamžité zrušenie súťaže.

"Následne očakávame vypracovanie analýzy o účelnosti spájania všetkých úradov do jednej budovy a vyhlásenie transparentnej novej súťaže, ktorej sa budú môcť zúčastniť aj menší prenajímatelia, keďže cena prenájmu týchto priestorov je výrazne nižšia ako ceny doteraz akože vysúťažené," zdôraznili vo výzve. Matovič ďalej podotkol, že Obyčajní ľudia odmietajú kryť akékoľvek špinavosti, klientelizmus či korupciu. "Túto našu požiadavku považujeme za natoľko zásadnú, že v prípade, ak sa nesplní, my štyria poslanci Národnej rady Slovenskej republiky sa viac nebudeme cítiť viazaní koaličnou zmluvou," upozorňujú vo výzve. Zároveň vyzvali koaličných partnerov, aby sa rovnako, ako sa pridali k ich výzve na odstúpenie generálneho riaditeľa Miroslava Mikulčíka, pridali aj k tejto výzve.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Európsky parlament v Štrasburgu
V Európskom parlamente sa toto stalo historicky prvýkrát: Týka sa to žien
Enviropolícia vedie trestné konanie pre nedovolenú výrobu jadrových materiálov
Enviropolicajti v strehu: Nedovolená výroba jadrových materiálov!
Šéf SNS Andrej Danko.
Andrej Danko: Nech sa v RTVS nehnevajú, ale s tým socializmom sa niečo urobiť musí
Na snímke Ústavný súd SR v Košiciach.
Ústavný súd posúdi ústavnosť zákona o štátnom rozpočte: V čom opozícia vidí rozpor?
View of the City of Nitra, Slovakia as Seen from Nitra Castle
Nitriansky kraj poskytne športovcom dotácie: Dostanú viac ako pol milióna eur
Predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.
Maďarsko spravilo kontroverzný krok: Týka sa to sexuálnych menšín
Ulicami Londýna sa preháňali splašené armádne kone.
Foto
FOTO Strach, krv a zmätok! Splašené kone spôsobili v Londýne horor: Ľudí museli odviezť do nemocnice
Princezná bojuje s rakovinou.
Kate sa počas boja s rakovinou dozvedela niečo nečakané: O TOMTO ani len nesnívala!
predseda vlády SR Robert Fico
Premiér: Farmári môžu dostať bezúročnú pôžičku 100-tisíc eur
Tunisia. Djerba island. Guellala village
Mrazivý objav: Pri pobreží obľúbenej dovolenkovej krajiny našli mŕtve telá
Peter Pellegrini
Aktualizované
Zmeny vo fungovaní Fondu na podporu umenia: Hlas chce prísť v koalícii s návrhmi
(ilustračná foto)
Počasie sa zbláznilo, bude SNEŽIŤ: V týchto krajoch platí výstraha!