Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.04.2011 14:40 | Správy | Domáce správy

Magistrát to vyriešil: Bezdomovcov poslal pod most Lafranconi!

Bratislavský magistrát vyčlenil pre bezdomovcov počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji priestor pod mostom Lafranconi.

Pre agentúru SITA to uviedol hovorca magistrátu Michal Stuška. Organizačné zložky hlavného mesta sa podľa Stušku budú snažiť ponúknuť bezdomovcom alternatívne riešenie, ako je možnosť stravy a nocľahu v útulkoch, nocľahárňach a tzv. nízkoprahových zariadeniach, ktoré určite budú mať kapacitné možnosti. "Bude prirodzene len na týchto samotných občanoch, či túto ponuku príjmu. V komunikácii s inými poskytovateľmi sociálnych služieb tohto typu sme žiadali, aby sa ich centrá vydávania stravy, prípadne iných sociálnych služieb v teréne pre bezdomovcov nepodávali v strede mesta, ale vyčlenili sme im priestor pod mostom Lafranconi," uviedol Stuška.

Ponuka samosprávy, ktorú v tomto smere stabilne zabezpečuje, je podľa Stušku postačujúca. Ako uviedol, bezdomovectvo je súčasťou života vo všetkých domovských krajinách a mestách návštevníkov šampionátu, a preto ich tento aspekt určite neprekvapí. Organizačné zložky, ako aj poskytovatelia sociálnej starostlivosti pri tejto téme zvažovali relevantnosť a efektivitu akýchkoľvek nových služieb a opatrení. "Sme toho názoru, že vynakladať ďalšie prostriedky na rozšírenie kapacít a služieb pre bezdomovcov by sa v príjemnom počasí počas šampionátu minulo akýmkoľvek účinkom," uviedol Stuška. Podľa neho je potrebné si uvedomiť, že v kategóriách závažnejších deliktov nebývajú bezdomovci kritickým článkom. Snahou organizátorov bezpečnosti a poriadku bude zákonnými formami eliminovať najmä nadmerné požívanie alkoholu, krádeže, či prípadnú agresivitu fanúšikov a iné delikty.

Piaty perón bratislavskej stanice dajú do prevádzky na budúci týždeň

Obnovený piaty perón železničnej Hlavnej stanice v Bratislave dajú do prevádzky na budúci týždeň. Podľa ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Jána Figeľa bude jej kapacita väčšia.

"Zároveň začne prezentačné jazdy, ale aj reálnu službu pred hokejovými majstrovstvami na niekoľko dní prvý súkromný osobný železničný dopravca," uviedol minister.

Rekonštrukcia bratislavskej Hlavnej stanice počíta podľa neho nielen s úpravou celej situácie, ale aj so zväčšením parkovacích priestorov. Stanica Bratislava-Filiálka má byť jednou z moderných európskych staníc nielen napojením na západnú Európu prostredníctvom koridoru, ale aj kapacitou parkovania, povedal Figeľ.

O príprave železničných staníc pred šampionátom v Bratislave a Košiciach generálny riaditeľ Železníc Slovenskej republiky Vladimír Ľupták informoval, že stanica Bratislava-Nové Mesto bude pripravená na budúci týždeň. Stanice Bratislava-Petržalka a Košice kontroloval minister Figeľ.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lekárka zažívala v posledných mesiacoch hotové peklo.
Foto
Hollywoodska HVIEZDA v Bratislave! Prominentná lekárka Pallová sa pochválila exkluzívnou FOTO
Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska