Svoje kuchárske umenie zdokonaľoval v rôznych európskych krajinách, aby nakoniec zapustil korene u nás. Tu trikrát získal ocenenie ako najlepší kuchár Slovenska a momentálne vďaka bohatým skúsenostiam napráva nedostatky stravovacích zariadení v jojkárskej televíznej šou Áno, šéfe!
Už niekoľko týždňov sa objavujete v šou Áno, šéfe. Aký to má dosah na vaše súkromie? Spoznávajú vás ľudia na ulici?
Áno, stáva sa. Nedávno sa na benzínovej pumpe so mnou chceli fotografovať. To sa mi zdá smiešne.
Prevažujú teda pozitívne reakcie. Alebo ste sa stretli už aj s negatívnymi?
Mám dva metre a stodvadsať kíl. Zoči-voči teda zatiaľ negatívne reakcie neboli. (smiech).
V relácii Áno, šéfe radíte, ako pripravovať jedlá tak, aby ulahodili hosťom. Čo najradšej pripravujete vy sám?
Najradšej robím degustačné menu. To je, keď prídete do reštaurácie a nedáte si narýchlo polievku a obed za tri eurá, ale strávite tam nejaký čas a dáte si šesť- až sedemchodové menu. Čo robím nerád, to sú dezerty. Všetko sa musí dôkladne vážiť, odmeriavať teplota, a to teda pre mňa veľmi nie je.
Celý rozhovor s vychýreným šéfkuchárom Jaroslavom Židekom sa dočítate v Novom Čase Víkend