Nenecháva nič na náhodu a pre približne 35-členný tím plánuje pripraviť každý deň až 60 jedál, aby ani náhodou neostal nikto z reprezentácie hladný. Bryndzovými haluškami so slaninou sa však hokejisti rozhodne napchávať nebudú, pripravuje im najmä diétne a zdravé jedlá.
„Musíme variť tak, aby naši hokejisti podávali čo najlepšie výkony,“ hovorí šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton Marcel Ihnačák. V ponuke pre slovenských chlapcov má najmä mäsové a zeleninové vývary, soté, mäso na prírodno, varenú ryžu, tarhoňu, no najmä veľa čerstvých zeleninových šalátov a ovocia. Hokejisti sa v hoteli po prvýkrát najedli včera večer. „Pripravili sme im restované kuracie prsia so zeleninou, ratatouille, jazmínovú ryžu a pečené zemiaky s rozmarínom,“ vysvetľuje šéfkuchár. Športovci majú aj celý rad potravín, ktorým sa pri varení treba vyhnúť. „Bryndzové halušky im spravím len raz, a len keď vyhrajú majstrovstvá sveta ,“ smeje sa Ihnačák.
Zaujímavosťou je, že hokejisti počas šampionátu sladkosti jesť môžu. V ich jedálnom lístku tak nájdeme bábovku, croissant či palacinky s ovocím. „Všetko však musí byť bez šľahačky a krémov,“ upozorňuje.
Počas konania majstrovstiev sveta dostanú on aj kuchári okolo neho poriadne zabrať. V niektoré dni zápasov totiž budú musieť pripraviť jedlo aj pre 1 300 jedákov. „Spotrebujeme vtedy zhruba 400 kilogramov mäsa a 600 kilogramov zemiakov,“ dodáva šéfkuchár, ktorý už varil aj pre prezidentov a filmové hviezdy.