Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.04.2011 11:47 | Prominenti | Domáci Prominenti

Pravda o smrti Petra Fialu († 26): Poznajú ju títo dvaja!

Ani šesť rokov po smrti Petra Fialu († 26) nie je jasné, kto šoféroval auto unikajúce pred políciou, v ktorom talentovaný spevák zahynul.

Obžalovaný Branislav Z. (30) už roky tvrdí, že ho obvinili neprávom. Naopak Juraj K. (28), ktorého dvaja svedkovia označili za šoféra, tvrdí, že v čase nehody ani nebol v aute. Aká je teda pravda?

Rodičia zosnulého speváka Petra Fialu ani šesť rokov po synovej smrti nepoznajú pravdu, kto šoféroval auto , v ktorom zahynul ich syn. A bol to šofér, kto mal doslova vo svojich rukách rozhodnutie, či zastaví policajnej hliadke, alebo nie. Tá sa následne mala snažiť zastaviť unikajúce auto výstražnými výstrelmi.

Už niekoľko rokov je obžalovaný Branislav Z., ten je však presvedčený, že neprávom. Tvrdí, že v čase nehody nešoféroval, ale sedel na zadnom sedadle. On sám naopak za vodiča auta označil, rovnako ako ďalšia svedkyňa, Juraja K. Ten mal navyše po nehode z auta ujsť. Juraj K. sa však obhajuje, že v aute, v ktorom v decembri 2004 zomrel Peter Fiala, vôbec nesedel a v čase nehody doma spal. „Ja som to auto nešoféroval,“ tvrdil včera na súde a hľadel pri tom pozostalým priamo do očí.

Navyše podstúpil aj test na detektore lži, ktorý úspešne zvládol. Rodičia zosnulého speváka sa však pýtajú, prečo za nimi Juraj K. celé roky neprišiel a vyhýbal sa im. S Petrom sa pritom kamarátili od detstva. „S Jurajovými rodičmi sme sa priatelili. V deň nehody prišli večer k nám s tým, že mal byť s nimi aj ich syn, no nemohol. Odvtedy sme ho nevideli, hoci sme ho prosili, že ak nešoféroval auto, nech nám to povie do očí,“ hovorí Viliam Fiala.

Pred súd sa včera postavili Ján P., Peter G., Henrich Ž., ktorí vtedy ako policajti boli na mieste nešťastia. Pritom rodina Fialovcov obviňuje políciu, že práve ona môže za smrť ich syna. Policajti však, samozrejme, majú iný názor. Podľa nich nie je možné, aby v takom krátkom čase, ako sa udalosti zbehli, stihol policajt nasadnúť do auta, dobehnúť unikajúcich a ešte po nich aj strieľať. Nezrovnalosti sa vynárajú aj ohľadom počtu osôb v aute.

Policajti tvrdia, že videli len troch ľudí a nie piatich, ako sa tvrdí v iných verziách prípadu. K tomu sa navyše pridáva ešte taxikár, ktorý bol svedkom nehody a tvrdí, že počul, ako policajti do vysielačky hovorili, že im niekto ušiel. „Počul som jedného z policajtov povedať do vysielačky: Zdrhli do poľa,“ tvrdil svedok súdu.

Prípad, ktorý sa už ťahá šesť rokov, je teda zjavne ešte ďaleko od svojho vyriešenia. Trojica policajtov sa po pojednávaní nechcela vyjadrovať, Nový Čas preto oslovil hovorkyňu KR PZ v Nitre Renátu Čuhákovú:

1. Čo hovoríte na obvinenia rodičov Petra Fialu, že polícia zmarila dôkazy?

2. Rodina Fialovcov tvrdí, že ich syn nezomrel pri autonehode, ale zastrelili ho policajti. Aké je vaše stanovisko?

3. Prečo policajti tvrdia, že Peter Fiala nemal poranenia na krku a nebol od krvi, keď dvaja svedkovia, ktorí sedeli v aute, mali oblečenie premáčané krvou? Policajti takisto tvrdia, že keď zosnulému skúšali tep, tak nedýchal, pritom svedkyňa hovorí, že chvíľu predtým chrčal a policajti jej vtedy tvrdili, že žije. Prečo zmenili názor?

Odpoveď hovorkyne: Prípad bol koncom minulého roka ukončený návrhom na podanie obžaloby. Tým pádom sa pre nás ukončilo vyšetrovanie a je to v rukách súdu. Viac sa k tomu nemôžeme vyjadrovať.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
(ilustračné foto).
Letisko Košice odštartovalo tohtoročnú sezónu: Čakajú vás NOVINKY! Aha, kam sa bude dať letieť
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo
Ruský letecký útok v Kyjeve 25.3.2024
Aktualizované
Poplach v Kyjeve, začínajú evakuovať nemocnice! Strach vyvolalo mrazivé video
(ilustračné foto).
Ženu odsúdili na 7 doživotných trestov a 1794 rokov väzenia: Čo spravila?
(ilustračné foto)
Plánovanie útoku na ciele spojené s Ukrajinou: Sila, kto mal Rusku pomáhať v Londýne!
(ilustračná foto)
Pozor, TU sa pohybuje medvedica s mladými! Buďte veľmi opatrní
Footballer takes the corner. Detail of player's legs and the ball during soccer match.
Veľké priznanie profesionálnych futbalistov: V TENTO deň svetu povieme, že sme GAYOVIA!
(ilustračné foto)
Večerný beh prinesie dopravné obmedzenia! V tomto meste sa pripravte
Ilustračné foto
Biznis s falošnými potvrdeniami? Ukrajinci sa chceli vyhnúť vojne, takto to dopadlo