Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.03.2011 20:31 | Šport | Hokej

Finálový mečbal Popradu odvrátil rutinérsky mladík Sýkora

Hokejisti Košíc si na finálového súpera extraligy musia počkať až do soboty. Banská Bystrica vyrovnala sériu s Popradom na 3:3 a vynútila si siedmy duel.

Šieste semifinále malo dramatický náboj hlavne v tom, že Popradčania mohli rozhodnúť celú sériu a naopak, domáci zasa posunúť postupovú nádej opäť pod Tatry.

Bezgólový stav po dvoch tretinách nezodpovedal priebehu, na oboch stranách sa zrodilo dostatok možností, no zlyhali strelci, aj v situáciách, ktoré zväčša prinášajú gól. V domácej bránke stál nepriestrelný Fedor, na druhej strane Melicherčík, obaja neomylní z diaľky i zblízka, po nahadzovaných pukoch a dorážkach.

Prvú príležitosť si vypracoval po Bambúchovom nahodení pred bránku Tománek už v 2. min, prvú čistú šancu Vandas o minútu neskôr osamotený v nájazde na Fedora. Úvodná tretina, keď ešte teč Lundberga zaváňal gólom, priniesla oveľa menej vzruchu ako druhá.

Trochu ju ovplyvnila presilovka Popradu trvajúca štyri minúty po vylúčení Bambúcha, početná prevaha však vyúsťovala pravidelne v zápase doprázdna. Čo z toho, keď Wanvig i Svitana sa ocitli v čistých streleckých pozíciách a na druhej strane v oslabení pohrozil Hlinka po spolupráci s Lažom, skóre zostalo aj naďalej nemenné aj po pokusoch Krotáka a Svitanu a reflexných zákrokoch Fedora.

Hráči sa predbiehali v zahadzovaní možnosti, pridali sa k nim ešte Hlinka v 33. min, potom Lažo i Tománek v prečíslení v 39. min a nezarodila ani strela hosťujúceho Rapáča zblízka.

Tretia tretina napovedala, že kto prvý rozvlní sieť, dostane sa do obrovskej výhody. Ofenzívnejšie sa do nej rozkorčuľovali domáci a nakoniec sa aj dočkali, v 46. min Weissmann zakončil svoju akciu sprava bombou spoza hráča.

Radosť 'baranov' trvala len necelé dve minúty, po strele Suchého od modrej a skrumáži pred bránkou puk tečoval Mlynarovič, v tej chvíli Fedor nemal v rukách hokejku, a na divákov zapôsobil gól ako studená sprcha. V 53. min si šiel na trestnú lavicu sadnúť Lažo, domáci sa ubránili, zopár spoľahlivých zákrokov opäť ukázal Fedor a zápas sa nasmeroval do predĺženia.

Presne 3:17 min pred koncoom zaľahol puk v bránkovisku Jasečko, zabránil tak Hvilovi skórovať a trestné strieľanie Lažo zahodil, keď mu v rozhodujúcom momente skĺzol puk z hokejky. O niekoľko desiatok sekúnd neskôr netrafil dobre puk vo veľkej šanci Weissmann, následne si situáciu zopakoval taktiež bez efektu a 'barani' premárnili ďalšiu tutovku rozhodnúť.

V predĺžení Paľov úplne zabudnutý pred Melicherčíkom v 62. min prestrelil, rozhodovalo sa napokon v samostatných nájazdoch, s jediným úspešným 19-ročným Sýkorom.

HC'05 B. Bystrica - HK Poprad 2:1 sn (0:0, 0:0, 1:1, -0:0, 1:0)

Góly: 46. Weissmann, rozh. sam. nájazd Sýkora - 48. Mlynarovič (Suchý, Kopecký). Rozhodcovia Ország, Jonák - Gajan, Valach, vylúčení 7:5, navyše Škovira (Poprad) za filmovanie, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 3427 divákov. Stav série 3:3.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Kráľ Karol bojuje s rakovinou.
ZLÉ správy o zdravotnom stave kráľa Karola: To, čo sa v Británii deje, naznačuje jediné
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj sa obáva jadrovej hrozby: Slová o radiačnej katastrofe! Pripomenul Černobyľ
Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc pri pátraní po nezvestnej 14-ročnej Liliane Sabovej zo Žiliny.
Nevideli ste Lilianu? Po 14-ročnej Žilinčanke pátra polícia! Na tomto mieste ju videli naposledy
Americká basketbalistka Brittney Grinerová na súde
Ako v horore! Zakrvavený matrac, bez mydla a WC papiera: Americká hviezda opísala podmienky v ruskom väzení
Český premiér Petr Fiala
Český premiér Petr Fiala: Hlas štátov strednej a východnej Európy je pre EÚ dôležitý
Okoloidúci muž provokoval Andreja Danka počas upratovania v Dúbravke.
Foto
Konflikt pri upratovaní: Muž provokoval Andreja Danka, sledujte prekvapujúcu reakciu šéfa národniarov!
Francúzsky prezident Emmannuel Macron
Napätie stúpa, Francúzi zvažujú radikálny krok: To sa Izraelu nebude páčiť
Viktor Orbán na stretnutí s Donaldom Trumpom.
Trump verí, že bude prezidentom: Odkaz Budapešti a samotnému Orbánovi!
Fumio Kišida získal premiérske kreslo.
Japonský premiér navštívi Francúzsko, Brazíliu a Paraguaj: Očakáva sa podpis dohody
(ilustračné foto)
Analytik ocenil Slovensko: V porovnaní s Českom sme v tomto lepší
Pri nehode auta a kolobežky v Záhore sa zranili deti, vodička nafúkala.
Foto
Opitá vodička sa zrazila s kolobežkou: Pri nehode na východe Slovenska sa zranili tri deti!
Tankovanie bude čoraz drahšie.
Tankovali sme konečne lacnejšie? Pozrite sa na novinky zo štatistického úradu