Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.01.2011 00:00 | Správy | Krimi | Nehody

Smrť po oslave narodenín: Martinku (†15) zabil alkohol za volantom!

Martinkina sestra Katka (20) bojuje po nehode o život. Šoféroval opitý kamarát Ivan (23). Nezvládol riadenie a vrazil do múru.

Návrat z oslavy sa skončil tragickou nehodou. Opitý Ivan (23) nezvládol v Dolných Zeleniciach (okr. Hlohovec) v sobotu pred polnocou riadenie a narazil do betónového múru. V aute viezol sestry Martinu († 15) s Katarínou (20) a kamaráta Jakuba (20).

Martinka náraz neprežila. Katarínu hospitalizovali s krvácaním do mozgu v trnavskej nemocnici a Jakub je v kritickom stave v nitrianskej nemocnici. Vodiča Ivana previezli s narazenou krčnou chrbticou do bratislavskej nemocnice. Partia mladých ľudí sa vybrala v sobotu večer na oslavu osemnástych narodenín Jakubovej sestry Barbory (18). Žúrovali v pohostinstve v Dolných Zeleniciach.

„Prišli sem večer asi o šiestej. Bavili sme sa, mala som narodeniny. Martinka bola najmladšia z partie. Mala len dva dni občiansky, rodičia ju po prvýkrát pustili takto von so sestrou Katkou,“ hovorí so slzami v očiach Barbora (18).

Krutý osud to však zariadil tak, že Martinka sa z prvej oslavy domov už nevrátila. „Ivan sa celý večer vychvaľoval, aké má perfektné auto. Nikto z nás však ani len netušil, že sa stane takáto hrozná tragédia,“ rozpráva s plačom Barbora.

Podľa informácií Nového Času išiel Ivan s partiou z oslavy domov neprimeranou rýchlosťou. Ďaleko však nedošli. Zrazu sa celou obcou ozval strašidelný náraz. „Hneď sme vyšli von... Telá mojich kamarátiek boli povyhadzované z auta, čistá katastrofa,“ opisuje oslávenkyňa Barbora desivú scénu, ktorá sa jej naskytla pred očami.

Lekári sa snažili Martinku na mieste nehody oživovať, no márne. Z jej smrti si bude spytovať svedomie najmä vodič Ivan, ktorému polícia namerala v krvi takmer jedno promile alkoholu. „Polícia už začala trestné stíhanie pre usmrtenie,“ uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. Martinkina rodina sa z hrozného nešťastia nevie spamätať. „Je to obrovská tragédia, nechcem o tom ani hovoriť. Martinka je mŕtva a Katka mi bojuje o život,“ len ťažko hľadal slová otec Juraj.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková
Dolinková prehovorila: KDH ju chce odvolávať, takto reaguje ministerka
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
early rush hour scene with lens flares
Vodiči, cez víkend sa pripravte na dopravné obmedzenia: Budú na D2 v tomto úseku
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
KDH chce odvolať Dolinkovú: Namietajú zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Amnesty kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS: Pre vládu a Národnú radu má výzvu
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?