Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.01.2011 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Ordinácia vs. Šeherezáda: Odstaví telenovela obľúbený seriál?!

Stavili na „dobrého koňa“. Turecký seriál Tisíc a jedna noc sa vysiela ešte len pár dní, no už teraz je hitom u divákov a ovládol slovenské domácnosti.

Majú lekári zo Šeherezády strach?

Markíza ho nasadila v utorok a vo štvrtok večer, v čase, keď sa vysielala Ordinácia v ružovej záhrade. Tá však momentálne pauzuje, a tak v Záhorskej majú voľnú ruku. V programovej štruktúre nový seriál dokonca figuruje už štyrikrát týždenne. Ohrozí telenovela kúpená za babku obľúbenú Ordináciu?

Príbeh drsného podnikateľa Onura Aksala a talentovanej architektky Šeherezády nadchol milióny divákov v Európe a rovnaký scenár sa opakuje aj na Slovensku. Za pár dní si telenovela získala obrovskú fanúšikovskú základňu a mnohí diváci netrpezlivo čakajú na ôsmu hodinu večer.

Seriál Tisíc a jedna noc má skutočne výborné výsledky aj na našom trhu. Sledovanosťou dosahuje úroveň ťažiskových formátov TV Markíza vysielaných v silnej sezóne, ako napríklad Televízne noviny, Let´s Dance, Talentmania, Modré z neba či Ordinácia v ružovej záhrade,“ potvrdzuje hovorkyňa Markízy Oľga Dúbravská.

Aj Ordinácia má množstvo skalných prívržencov. Teraz má prestávku, no zatiaľ čo herci študujú nové scenáre, Turci im svojou sledovanosťou začínajú šliapať na päty. Prevalcujú neznáme mená slovenské herecké hviezdy?

Nový Čas oslovil piatich lekárov z Ordinácie s otázkou, či ich úspech romantickej telenovely prekvapil a či nemajú strach, že im to tureckí kolegovia „natrú“. Herci tvrdia, že tureckú telenovelu nesledujú. „Mňa už v tejto krajine neprekvapuje nič. Je to obraz našej spoločnosti. Ja to nesledujem, nemusím telenovely a dúfam, že ani moje deti to nebudú nikdy pozerať,“ reaguje doktorka Klára Kaufmanová alias Henrieta Mickovičová.

Podobne reagoval aj Maroš Kramár, seriálový Daniel Fabián: „To je zlá otázka na mňa. Nevidel som ani jeden diel.“ Seriálová Kamila, herečka Michaela Čobejová, priznala isté obavy: „Nepoznám ten seriál, nemôžem to posúdiť, ešte som to nevidela. Ak to bude mať väčší úspech ako Ordinácia alebo čokoľvek pôvodné, tak sme v háji a budeme dabovať zase telenovely.“

Horúcu novinku ocenil len Jozef Vajda, ktorý v Ordinácii hrá gynekológa: „Som veľmi rád, že to televízia zaradila. Popri tom všetkom, čo beží na obrazovkách - akčné a surové filmy - je to podľa mňa dobrá voľba. Tieto láskavejšie žánre sa ľuďom páčia.“ Už blízka budúcnosť ukáže, ako sa tento televízny súboj skončí a aký dosah bude mať úspech seriálu Tisíc a jedna noc.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke pápež František.
Pápež František prijal vo Vatikáne hlavu štátu: Akej téme sa venovali?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Pohroma v krajine: Voda už zabila najmenej 155 ľudí! Hrozné, čo sa tam deje
Macronove výzvy znejú jasne: Európa nie je nesmrteľná! Upozornil na ruskú hrozbu
Dmitrij Peskov.
Mrazivé slová Peskova: Ukrajine nepomôžu už ani USA! Ani TOTO nezmení výsledok konfliktu
Foto
Je to oficiálne vonku: Bátovská Fialková prehovorila o svojej budúcnosti
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón a zúfalí paraglajdisti si nevedia s nimi rady.
FotoVáš Tip
Štvorkolkári vyrážajú do zakázaných zón na Straníku, paraglajdisti aj turisti sú zúfalí: Bojíme sa o svoj život!
European Union flags in front of the Berlaymont building (European commission) in Brussels, Belgium.
Podpláca Rusko europoslancov? Parlament je zhrozený! Treba urýchlene konať
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Premiér má obavy: Budúcnosť nevyzerá ružovo! Budeme platiť?
Foto
Attila Végh pocíti odklon sponzorov: O koľko peňazí príde na reklame?
(ilustračné foto)
Ukradli, čo mohli! Polícia vo Svidníku obvinila piatich mužov: Vypáčili zámok a potom to prišlo
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Pre muža nastanú krušné časy: Odsúdili ho za vlastizradu! Čo chcel stvárať na Ukrajine?
Jana Frajkorová sa krásnemu remeslu venuje celý život.
Foto
Jana vyrába z čipky majstrovské kúsky: Jej diela vám vyrazia dych! Používa nevšedný spôsob