Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.12.2010 21:08 | Šport | Hokej

Ďalší debakel slovenskej dvadsiatky: S Fínskom prehrala 0:6

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov v piatok prehrali vo svojom štvrtom vystúpení na MS tejto vekovej kategórie v Buffale s Fínskom 0:6.

Zverenci trénera Štefana Mikeša už pred týmto duelom stratili šancu na postup z A-skupiny do ďalšej fázy turnaja a čakajú ich iba boje o záchranu. Fíni o svojom triumfe rozhodli už v prvej tretine, ktorú vyhrali 3:0.
Mladí Slováci začnú záchranárske práce súbojom s Nórskom, ktorý je na programe v nedeľu o 15.30 hod miestneho času (21.30 SEČ) v Niagare.

A-skupina:
Slovensko - Fínsko 0:6 (0:3, 0:3, 0:0)
Góly: 2. Salomaki (Junttila), 7. Jokipakka (Rajala, Virtanen), 11. Haula (Vatanen, Pulkkinen), 27. Donskoi (Pulkkinen), 29. Haula, 38. Virkkunen (Tallberg, Turtiainen). Rozhodcovia: Jablukov (Nem.), Kaval (USA) – Kaspar (Rak.), Morrison (USA.), vylúčení: 4:6 na 2 min, presilovky: 0:3, oslabenia: 0:1, striedania: 29. Hollý za Riečického v bránke SR, 41. Aittokallio za Ortia v bránke Fínska
Fínsko: Ortio (41. Aittokallio) – Jokipakka, Vatanen, Manelius, Rissanen, Kivisto, Virtanen, Maatta - Pulkkinen, Haula, Pakarinen - Armia, Rajala, Nattinen - Salomaki, Junttila, Donskoi - Vikkunen, Tallberg, Turtiainen
Slovensko: Hollý (29. Riečický) - Jánošík, Jaborník, Trška, Preisinger, Kozák, Čerešňák - Majdan, Bortňák, Pánik - Vandas, Hrivík, Šťastný - Šišovský, Jurčo, Kudrna - Jokeľ, Simčák, Matoušek

Slovenskému tímu podobne ako v predchádzajúcom súboji so Švajčiarskom nevyšiel úvod stretnutia, keď Hollý inkasoval už po 100 sekundách nešťastný gól z hokejky Salomakiho - 0:1. Fíni s postupovou istotou vo vrecku predvádzali rýchly, kombinačný hokej a aj v ďalšom priebehu boli lepším tímom. V 6. minúte zvýšil v presilovej hre na 0:2 Jokipakka a keď o päť minút neskôr pretavil Haula v tretí gól aj ďalšiu početnú výhodu, tréner Mikeš si vybral oddychový čas, aby zastal fínsku lavínu. To sa mu aj podarilo a do konca prvého dejstva už jeho tím neinkasoval.

Ani v druhom dejstve sa herný prejav Slovenska nezmenil a fínsky brankár Ortio mal minimum práce. Keď sa už aj útočníci s dvojkrížom na hrudi dostali k zakončeniu, puk len zriedkakedy prešiel až k súperovmu gólmanovi. Fíni naopak nekompromisne trestali všetky chyby. V 27. minúte potrestal vylúčenie Čerešňáka Donskoi a o dve minúty neskôr zvýšil v oslabení na 0:5 Haula. Hollého v bráne nahradil Riečický, ktorého v závere druhej dvadsaťminútovky prekonal Virkkunen - 0:6. Ešte predtým spálil najväčšiu príležitosť slovenských farieb Preisinger, ktorý netrafil odkrytú bránu.

Fíni, vedomí si svojho náskoku, poslali do záverečnej tretiny náhradného brankára Aittokallia. Ani ten však nemal veľa práce, keďže jeho spoluhráči rezignovanému súperovi prakticky nič nedovolili. Oba tímy už v závere šetrili sily do ďalších bojov a stav 0:6 zostal nezmenený až do záverečnej sirény.

tabuľka:
1. Fínsko 4 3 0 1 0 17:4 10
2. USA 3 2 1 0 0 13:3 8
3. Švajčiarsko 3 2 0 0 1 10:11 6
4. SLOVENSKO 4 0 1 0 3 7:19 2
5. Nemecko 4 0 0 1 3 5:15 1

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Alojz Hlina
Hlina: Návrh novely zákona o ochrane prírody je mimoriadne nebezpečný
Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie