Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.12.2010 19:28 | Šport | Hokej

Bystrica podľahla doma Žiline, Slovan prehral zahanbujúco 0:4

Dnes sa hralo 5 zápasov 37. kola najvyššej slovenskej hokejovej extraligy. V priebežných výsledkoch sa zatiaľ viac darí hosťujúcim mužstvám.

HC'05 B. Bystrica - MsHK Žilina 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Góly: 2. Tománek, 29. Vantroba - 25. Smotrila, 33. Horský, 52. Troliga. Rozhodca Grečko - Snášel, Rovenský, vylúčení 7:6, navyše Hvila, Paľov 10 min, 10+DKZ Bambúch - Dlouhý 10 min za nešportové správanie, presilovky 2:0, v oslabení 0:0, 1500 divákov.

Dve presilovky pomohli domácim streliť dva góly, no po dvoch tretinách aj tak nevyhrávali. Na príčine bol výkon, ktorým občas Žilinčanov hermeticky uzavreli v ich tretine, no aj fakt, že vyrobili chyby a umožnili súperovi v 33. min vyrovnať. Už po 15 sekundách hry zohrieval trestnú lavicu hosťujúci Dlouhý a domáci strelili po 63 sekundách gól. Tománek si počkal na dokončenie akcie Sýkoru v tandeme a vyrazený puk trafil presne pod hornú žŕdku. Žilinčanov sa rozbehli najmä v 6. min pri presilovke piatich na troch, žŕdku nastrelil Devečka a potvrdil, že sa len tak ľahko tabuľkovo podstatne výraznejším domácim nedajú zahanbiť.

V 25. min Smotrila obkrúžil bránku, vsunul puk do bránky a vyrovnal. Na gól odpovedali Bystričania ďalším v presilovke, paradoxne ju zapríčinilo nedovolené bránenie brankára Laca, Vantroba si v nej typickým spôsobom nakorčuľoval z pozície obrancu a nahrávku Šechného trafil presne pod žŕdku. V tej chvíli sa žiadal pre domácich ďalší gól, ktorým by upokojili mierny chaos vo svojich radoch, nastal však pravý opak. V 33. min Petruška našiel spoza bránky hokejku Horského, od ktorej puk smeroval z bezprostrednej blízkosti do vyprázdnenej svätyne Fedora.

V 44. min si dovolil Tománek bravúru, pri obrannom zásahu prekorčuľoval cez bránkovisko a puk si sebavedome prikopol korčuľou. Ani takýto závar však domácich primerane nevaroval a Slovák o pár sekúnd neskôr mohol poslať žilinských vlkov do vedenia. Až v 52. min sa hostia radovali naplno, Troliga nahodil puk pred bránku a brankár Fedor si puk v páde nešťastne sám vrazil za chrbát. Trojbodový vianočný darček mohol prikrášliť pre Žilinčanov štyri minúty pred koncom od modrej Krčula, chýbali milimetre, a tak ešte pre 'baranov' nádej nezhasla. V 58. min sa však nechal vylúčiť Hvila a hosťom už nebolo viac treba. V nervóznom závere musel ľad opustiť Bambúch po ďalšej 'desiatke' a Bystričania sa už nedokázali skoncentrovať, ani pri 52-sekundovej power play.


 

HK 36 Skalica - HK K CERO Nitra 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Góly: 15., 53. Zálešák - 20. Fabian, 25. S. Saliji, 59. Spilar. Rozhodovali: Gašparík - Brath, Jankovič, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1698 divákov

Od prvých minút obe mužstvá predvádzali bojovný hokej. V tretej minúte mali domáci výhodu presilovej hry, no ich snaha skončila po väčšine v rohoch klziska. V 9. minúte hostia prevzali iniciatívu, lepšie korčuľovali, kombinovali a mali niekoľko gólových príležitostí, či už to bol Slovák, alebo S. Saliji, ktoré Lakosil s dávkou šťastia vyriešil. A tak udrelo na druhej strane, keď prvá skalická formácia z hokejky Zálešáka zabezpečila vedenie. V závere prvej tretiny hostia opäť ovládli klzisko, čo vyústilo vo vyrovnávajúci gól do šatne z hokejky Fabiana pri presilovej hre.

Do druhej tretiny mali Nitrančania lepší nástup. Znova lepšie korčuľovali a kombinovali, na čo Skaličania nevedeli nájsť protizbraň a tak v 25. minúte po hrubej chybe domácich unikli Slovák so S. Salijim, ktorý s prehľadom obstrelil Lakosila. V ďalších minútach Skaličania vedomí si dôležitosti tohto zápasu potvrdili hru, no do význačnejšej šance sa nedostali a tak po dvoch tretinách viedli hostia z Nitry v pomere jednej ku dvom.

V tretej časti sa obe mužstvá striedali v protiútokoch, no opäť sa do výrazných šancí ani jedno družstvo nemohlo dostať. V 53. minúte sa pri presilovej hre domácich päť na tri presadil znovu Zálešák a vyrovnal stav stretnutia. Záverečné minúty boli hektické, obe mužstvá sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu, nakoniec sa to podarilo v predposlednej minúte hosťom, keď Spilar po peknej akcii uzavrel skóre na 2:3 a tak si hostia zaslúžene odvádzajú cenné tri body zo skalickej Max arény.


 

Slovan Bratislava - HC Košice 0:4 (0:4, 0:0, 0:0)
Góly: 2. Dravecký, 3. Huba, 11. Bartoš, 17. Jenčík. Rozhodovali: J. Konc - Stano, Bundil, vylúčení: 5:9 na 2min, navyše Vorel 5+20min za faul kolenom, Dravecký a Šeda 5+20min za bitku, J. Hudáček (všetci Košice) 10min za opustenie bránky pri bitke, Bohunický 10min za nešportové správanie, Bakoš a Štajnoch (všetci Slovan) 5+20 min za bitku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 3380 divákov

Slovan vstúpil do zápasu aktívne, no hostia predviedli mimoriadnu efektivitu. Už v druhej minúte otvoril skóre stretnutia Dravecký, ktorý zúročil prihrávku spoza brány - 0:1. Domáci sa nestačili spamätať a exslovanista Huba o minútu neskôr v prečíslení rozvlnil sieť za Rybárovým chrbtom po druhý raz - 0:2. "Belasí" v nasledujúcich minútach nedokázali nájsť účinnú protizbraň na s ľahkosťou hrajúceho súpera a keď sa už aj dostali do šance, brankár Hudáček si poradil. V 11. minúte "oceliari" pri presilovke štyroch proti trom zovreli Slovan v jeho pásme a hoci Kristek netrafil prázdnu bránu, následná Bartošova strela z ľavého kruhu už zakotvila vo vzdialenejšom rohu Rybárovej svätyne - 0:3. Domáca lavička si po treťom góle vybrala oddychový čas a Rybára vystriedal Konrád. Ani ten si však dlho neudržal čisté konto, keď v 17. minúte unikol v oslabení Jenčík a zvýšil na 4:0.

Slovanisti, ktorí boli v posledných sekundách úvodnej tretiny zrelí na uterák, vyštartovali do druhého dejstva ako vymenení. Zvýšená aktivita im však napokon nebola nič platná, hoci puk niekoľkokrát minul Hudáčkovu bránu len o milimetre. Aj najväčšie šance Kuľhu a Šatana zostali nevyužité a keďže ani Košičanom nevyšiel žiadny z viacerých brejkov, do záverečnej tretiny vstúpili mužstvá za stavu 0:4 pre hostí.

Hneď na začiatku tretej tretiny mohol zatĺcť do rakvy Slovana piaty klinec Jenčík, no zoči-voči Konrádovi neuspel. Hostia, vedomí si pohodlného náskoku, sa sústredili na pozornú obranu a Slovan do ničoho vážneho nepustili a naopak viackrát sa dostali do nebezpečného brejku. V 53. minúte zostal po faule Vorela ležať na ľade Cartelli a diváci v reakcii na tento moment zahádzali hraciu plochu. Hlavný rozhodca udelil útočníkovi Košíc trest do konca zápasu a "desiatku" naparil aj Bohunickému, ktorý prejavil eminentný záujem päsťami pomstiť svojho spoluhráča. Domáci počas päťminútovej presilovky zatlačili hostí, čestný úspech sa im však nepodarilo zaznamenať. V závere sa ešte strhla bitka, pri ktorej zhodili rukavice Bakoš a Štajnoch na strane domácich a Košičania Dravecký so Šedom.


 

Dukla Trenčín - HKM Zvolen 3:5 (1:0, 1:4, 1:1)
Góly: 19. Tybor, 26. Ďuriš, 48. Naurov - 27. Chovan, 30. Kovář, 33. Škoda, 39. L. Jurík, 59. Baláž. Rozhodovali: Rudý - Horínek, M. Orolin, vylúčení: 3:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, striedanie: 17. Ďuriš za Fila (Trenčín), 2560 divákov

Pravidelne dobrá úvodná tretina Dukly bola korunovaná gólom Tybora až v 19. minúte. Aj druhá časť začala úspešne pre domácich, keď Ďuriš, ktorý nahradil zraneného Fila prestrelil Kristína a zvýšil na nádejných 2:0. To však bolo zo strany domácich všetko.

Hostia sa zmobilizovali, začali mať územnú prevahu z ktorej sa za šesť minút hry dostali troma gólmi do vedenia. V 39. minúte hernú prevahu hostí korunoval štvrtým gólom Jurík. Tretiu časť hry začal hrať Zvolen na udržanie výsledku. To domácim vyhovovalo, lebo v 48. minúte Naurov tesne po presilovej hre znížil na rozdiel jedného gólu.

V priebehu ďalšej hry mal Trenčín nielen na vyrovnanie, ale aj na víťazstvo. Prestreliť brankára hostí sa im však nepodarilo. V čase medzi 57:30 začala hrať Dukla power-play, vyrovnať sa však nepodarilo, lebo začiatkom 59. minúty Baláž vypichol puk v obrane Dukly a únikom do prázdnej bránky skóroval na konečný výsledok 3:5. U Dukly sa prejavila stará bolesť bez skórovania z vyložených šancí.


MHC Mountfield - HK Poprad 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Góly: 25. Markovič - 45. Kroták, 53. Kopecký. Rozhodovali: Lokšík - Štefík, M. Novák, vylúčení: 8:10, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, striedanie: 30. Černiš za Danka (MHC), 2500 divákov

Od začiatku sa hralo v svižnom tempe. Akcie sa striedali na jednej i druhej strane. Brankári boli stále v permanencii. Hostia boli rýchlejší, nebezpečnejší a najmä pri dvoch presilovkách zatlačili domácich do defenzívy a Dzubina musel ukázať svoje umenie, najmä pri príležitostiach Lapšanského a Kloudu. Najväčšiu šancu Martina mal v 8. minúte Beran, no zblízka netrafil bránu.

Zaujímavý hokej sa hral aj v druhej tretine. Od 23. minúty mali domáci výhodu presilovky. Nehrali ju však dobre a len Galamboš ohrozil Melicherčíka. Keď už hrali obe mužstvá s plným počtom hlasov po peknej individuálnej akcii Macejku otvoril skóre v 25. minúte Markovič. Potom sa vyznamenal Dzubina, keď chytil nájazd Mlynaroviča a strelu Cvitanu. Aj v ďalšom priebehu druhej časti mali hostia viac z hry, ale Dzubina svojich spoluhráčov viac krát podržal. Gól už v tejto časti nepadol a tak odchádzali hráči do kabín po štyridsiatich minútach s jednogólovým náskokom domácich.

Aj v tretej tretine sa bolo na čo pozerať. V 41. minúte prešiel Kroták sám do útočnej tretiny, vystrelil, ale Dzubina vystrelil svoj semafor. Potom trafil Lundbergovu žŕdku na martinskej bránke a Uram zase vzápätí žŕdku na popradskej. V 45. minúte domáci nechali úplne voľného Krotáka a ten vyrovnal 1:1. V 53. minúte zahrali podtatranci perfektne presilovku a Kopecký otočil skóre. Martin sa potom zo všetkých síl snažil vyrovnať v nervy drásajúcom závere hral bez brankára proti štyrom hosťom 30 s a potom 21 s proti trom Popradčanom, ale gól už nestrelil. A tak si skvele hrajúci hostia odniesli z Martina víťazstvo a cenné tri body.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí
(ilustračné foto)
Ovocinári sú ako na ihlách, nič nie je isté: Tŕpnu pred rozhodujúcou nocou!
Posledné zbohom Dušanovi Grúňovi († 81). Vdova Majka je zlomená.
Foto
Pohreb Dušana Grúňa († 81): Užialená vdova Majka je v koncoch, bolestivý ODKAZ manželovi pri truhle
Ilustračné foto
Príde to, na čo všetci čakali: Pripravte sa, začne to už cez VÍKEND!
Benátky začali skúšobne vyberať vstupné do mesta.
Chystáte sa do obľúbenej turistickej destinácie? Pripravte si peňaženky! Tu sa nedostanete zadarmo
Bratislavskí policajti oživovali muža v bezvedomí.
Silné video, išlo o SEKUNDY: Petržalskí policajti vrátili muža medzi živých!