Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.12.2010 15:00 | Šport | Šport mix

Moravcová s dcérkou Karolínou: Na Ježiška sa hrať nebudeme!

Po krátkom pracovnom pobyte v Dubaji je už jedna z najlepších slovenských športovkýň v histórii Martina Moravcová (34) doma v Piešťanoch. A čo robí?

Jej svet sa zmenil. Úplne. Jedna z najlepších športovkýň slovenskej histórie Martina Moravcová (34) sa v júli stala prvý raz mamičkou, a tak sa všetko v jej živote točí okolo dnes šesťmesačnej Karolínky. „Je to živé striebro. Neustále je v pohybe a dáva nám všetkým zabrať,“ prezradila Martina, ktorá je rada, že konečne prežije vianočné sviatky v riadnom termíne. „A iba raz. Pôvodne sme mali oslavovať v predstihu s našimi v Piešťanoch a potom odísť za manželom do Dallasu,“ prezradila. Manžel - úspešný právnik Martin Valko si však všetko zariadil tak, aby prišiel on za svojimi babami, ktoré do Európy pustil 29. novembra. „Pôvodný plán bol taký, že som 23. decembra mala cestovať s Karolínkou za manželom. Martinovi však pracovné povinnosti dovolia priletieť, takže oslavovať budeme iba raz a v riadnom termíne,“ pokračovala excelentná plavkyňa, ktorá zvyčajne dostávala darčeky najmenej s päťdňovým predstihom, aby potom mohla odcestovať za tréningom a prvými pretekmi na ostrov Reunion. To všetko je minulosť, aj keď cestovanie celkom nevypadlo z jej programu. „Týždeň pred Vianocami sme boli s malou aj s mojou maminou, ktorá je tou najspoľahlivejšou opatrovateľkou a pomocníčkou, na majstrovstvách sveta v krátkom bazéne v Dubaji. Tam som mala pracovné povinnosti ako členka komisie športovcov pri svetovej plaveckej federácii. Vrátili sme sa až v pondelok a na prípravu nám ostanú tri dni. Napiecť, navariť, ozdobiť stromček. Ale stihneme to,“ opisuje Martina, ktorá má doma 67 medailí z vrcholných svetových podujatí. - z toho dve strieborné olympijské zo Sydney 2000.

Martina s manželom Martinom Valkom v čase, keď už vedeli, že budú mať dcérku


Čo prinesie Ježiško?

Tieto Vianoce vraj budú v pohode. „Ešte sa nemusíme hrať na Ježiška. Myslím si, že stromček a svetielka urobia najväčší dojem. Navyše malá ako rastie, dostáva to, čo potrebuje. V predstihu to bolo také stacionárne „hopsadlo-skákadlo“, aby sme sa my okolo nej nezodrali. Ako som už spomínala, je to veľmi živé dieťa. Stále by len poskakovala a nás už boleli ruky i chrbty,“ priznala držiteľka 3 svetových, 16 európskych a 207 slovenských rekordov, ktorá si tento rok dala pauzu, ale na plávanie ešte celkom nezanevrela. „Plávala som, samozrejme, tak rekreačne ešte v ôsmom mesiaci. Teraz si tiež občas zaplávam - tak trikrát do týždňa, ale uvidím, ako sa bude dať skĺbiť intenzívny tréning s malou. Niekedy v lete budúceho roka sa rozhodnem, čo ďalej. Či sa ešte do toho zahryznem, alebo nie,“ zamyslela sa nahlas Martina, ktorá pred pôrodom tvrdila, že sa s úžasnou kariérou plánuje rozlúčiť na olympiáde v roku 2012 v Londýne - šesť olympijských štartov nemá na konte nik na svete v celej histórii! Ako by to riešila s Karolínkou, keby sa do toho naozaj pustila? „V Amerike to je tak, že si vezmete pestúnku. Ja však mám výhodu: mám tam švagrinú, ktorá mi vždy ochotne a rada pomôže. Ale to predbiehame udalosti,“ hovorí. O predbiehaní hovorí najmä preto, že jej telo sa po tehotenstve pomaly dostalo do pôvodného stavu. „To je fakt. Počas tehotenstva som pribrala 25 kilogramov a mnohí sa ma pýtali, či nečakám dvojičky,“ baví sa dnes na tom a dodáva: „Ja som si naivne myslela, že z pôrodnice budem odchádzať v tom, čo som nosila pred tehotenstvom... (smiech) No, namakala som sa dosť. Navyše mám celiakiu, takže s váhou to išlo dole naozaj len pomaly.“

Mama Darina bola Martine oporou v časoch športovej slávy. Dnes je z trénerky a manažérky pestúnka


Manžel je poklad

Martina, Martin a Karolínka majú vlastne dva domovy: Piešťany a Dallas. Neplánujete návrat na Slovensko? „O tom musíme rozhodnúť dvaja, manžel má v Amerike dobrú prácu, vlastnú právnickú kanceláriu. A teraz, keď máme malú, je tu čas, aby si on vybudoval kariéru. Ja mu v tom chcem maximálne pomôcť. Veď doteraz toleroval on môj spôsob života. V tomto mám naozaj skvelého manžela a chcem mu to oplatiť. Teraz nejde o to, čo chcem ja, ale čo bude najlepšie pre nás ako rodinu,“ doplnila rodáčka z Piešťan, ktorá áno Martinovi Valkovi povedala v máji 2001.

Martina Moravcová

Čo v budúcnosti?

Vždy pragmatická Martina Moravcová v tom má jasno: „Mám dve možnosti: venovať sa dieťatu ako matka, alebo si nájsť prácu, hoci budem mať ťažšiu pozíciu na pracovnom trhu ako moji rovesníci či končiaci vysokoškoláci. Problém je v tom, že hoci mám vysokú školu, dva diplomy, nemám prax, skúsenosti. To je veľký hendikep. Celý život som venovala plávaniu a reprezentovaniu Slovenska. To bola moja práca, môj život. Vôbec sa nečudujem mnohým mladým, ktorí so športom praštia a idú praxovať, alebo sa zamestnajú.“

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?
Nehoda stála život troch ľudí.
Foto
Nehoda dvoch áut s fatálnym koncom: Tri životy už nikto nevráti! Čo sa malo udiať v osudné momenty?
Dubayovej tanečník Matyáš si nekládol servítku pred ústa.
Foto
Petru Dubayovú nabonzoval tanečný partner: Čo sa deje, keď sa vypnú kamery? To snáď nie!