Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.12.2010 11:07 | Šport | Futbal

Žilinčania na Ligu majstrov ešte nedorástli, bola nad ich sily

Slovenský futbalový šampión zakončil účinkovanie v Lige majstrov ďalšou prehrou. V skupinovej fáze tak vyšiel bodovo naprázdno.

,,Šošoni" sa počtom inkasovaných gólov (19) zaradili medzi rekordérov, medzi kluby Ferencvároš Budapešť (1995/1996), Dynamo Kyjev (2007/2008) a DVSC Debrecín (2009/2010).

,,Ligu majstrov nemôžeme hodnotiť pozitívne, lebo sme ani raz nevyhrali. Čakali sme viac, na konci nejaký bodový zisk. Dostali sme sa však sem a to sa ráta. Teraz nám nezostáva nič iné, než sa chlácholiť tým, že sme na rozdiel od iných tímov do tejto súťaže aspoň nakukli a nazbierali skúsenosti," skonštatoval tréner Žiliny Pavel Hapal.

Slovenský šampión sa v Lige majstrov ako nováčik len učil, ale v poslednom vystúpení v základnej F-skupine bol podobne ako v zápasoch na pôde Olympique Marseille a Chelsea Londýn blízko k bodovému zisku.

,,Niekto by povedal, že najlepšie sme hrali v odvete na Stamford Bridge, kde sme viedli a prehrali až gólom z konca zápasu. Ktokoľvek si však pozrie záznam z tohto duelu zistí, že sme pokojne mohli dostať štyri či päť gólov. Ak chceme bodovať v súťaži ako je Liga majstrov, musíme podať nadštandardný výkon a na našej strane potrebujeme všetko, vrátane šťastia a zlého dňa súpera," dodal.

Kapitána slovenského majstra Róberta Ježa mrzí nula na konte získaných bodov. ,,Je to škoda. Prehrali sme o gól s velikánmi ako FC Chelsea, Olympique Marseille či Spartakom Moskva. Účasť v skupine Ligy majstrov pre nás v každom prípade znamenala veľkú školu. Nikdy nezabudnem na skvelú atmosféru na všetkých štadiónoch," dodal 29-ročný kapitán.

Gólman Martin Dúbravka lovil loptu zo siete celkovo 19-krát, čo pre brankára ako aj defenzívu mužstva nie je dobrá vizitka. ,,Je vidieť, že nie sme takým vyspelým mužstvom ako sú Spartak Moskva a Olympique Marseille, nehovoriac o Chelsea. Napredovať môžeme len tým, že zápasy v Lige majstrov budeme hrať pravidelne."

Dúbravka napriek šiestim prehrám zhodnotil účinkovanie v Lige majstrov ako užitočné. ,,Sezóna bola veľmi dlhá," odfúkol si 21-ročný gólman, ktorý sa už teší na oddych: ,,Myslím, že každý jeden z nás uvíta chvíľku voľna. Tých zápasov bolo pohromade veľmi veľa. Je to za nami a musíme sa dobre pripraviť na jarnú časť ligy," dodal.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Šofér ešte také niečo nevidel.
Váš Tip
Vodič v Bratislave okamžite šliapol na brzdu: Aha, kto sa mu vynoril z tmy pred autom!
Judge holding gavel in courtroom
Ukrajinského ministra zavreli za mreže: Nečakaný zvrat po pár hodinách!
(ilustračné foto)
Rozhodnuté: Nemecký Bundestag prijal kontroverznú reformu! Kritici upozorňujú
(ilustračné foto)
Čo sa stalo? Propalestínski aktivisti dostali stopku: Zásah 150 policajtov
Po nehode troch vozidiel na diaľnici zostalo auto prevrátené.
Foto
Hromadná zrážka na D1: Auto ostalo prevrátené na streche! Hasiči sa zapotili
Obec Krivá
FotoVáš Tip
Mrazivý príbeh zázračnej dediny na Orave: Okolité obce cez vojnu vypálili, v Krivej nik nezomrel! Ako spomínajú preživší?
Alena Heribanová a Ľuboš Machaj
Foto
Moderátorka Alena Heribanová k situácii v RTVS: Silné slová! Čo si myslí o Machajovi?
Na Akropolu v súčasnosti denne zavíta približne 23 000 ľudí.
Desivý objav Aténach: Podzemný sklad po rokoch odhalil tajomstvá
Adrian Lehmann.
Boj o olympiádu prekazila smrť (†34): Osudnou mu bola jeho láska!
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Prezidentka sa vzdialila od hradného kopca Bratislavy: V Košiciach sa stretla s bývalou hlavou štátu
Na archívnej snímke zo 14. marca 2024 nákladné autá s humanitárnou  pomocou pre Pásmo Gazy
Európska únia sa kvôli zhoršujúcej situácii rozhodla konať: Zintenzívňuje svoju pomoc
Ilustračné foto
V Rusku zadržali novinára: O jeho osude bude rozhodovať súd! Za toto mu hrozí basa